Foto: Shutterstock
Matiem pilna ķemme un to mētāšanās teju visur... Kas liek tiem izkrist, neraugoties uz saudzīgo kopšanu? Uz šo jautājumu atbildi sniedz "Women's Health" aptaujātie eksperti.

Tu neuzņem pareizās uzturvielas

Ja tavā uzturā ir par maz olbaltumvielu, Omega – 3 taukskābju, vitamīna B un dzelzs, mati ne tikai izkritīs, bet zaudēs arī mirdzumu un elastību. Lai to novērstu, rūpējies par sabalansētu uzturu un lieto arī multivitamīnu kompleksu, kā arī zivju eļļu!’

Tev ir alerģija

Alerģijas var izpausties dažādi, un matu izkrišana ir viens no to reakciju paveidiem. Alerģijas iespaidā pasliktinās asinsrite galvas ādā, matu saknes netiek pienācīgi apasiņotas un folikuli kļūst vāji.

Lai to novērstu, veic alerģijas testu, un, ja tāda tiek konstatēta, izvairies no sastapšanās ar alergēniem!

Pārmērīga karsēšana

Veidošana ar karstumu (taisnošana, fēnošana un lokošana) kaitē ne tikai matu galiem, bet arī saknēm, padarot tās trauslākas un vājākas.
Lai mazinātu kaitējumu, veido matus zemākā temperatūrā un nekad neaizmirsti par atbilstošu matu kosmētiku!

Matu folikuli ir aizsprostojušies

Līdzīgi nosprostotām porām, arī folikulus var aizklāt eļļas un dabiskais ādas sebuma slānis, atmirušās ādas šūnas, kā arī matu kopšanas līdzekļi, ko lieto.

Lai attīrītu galvas ādu, laiku pa laikam lieto dziļi attīrošu šampūnu, kas efektīvi uzlabos ādas un arī matu stāvokli.

Nepiemēroti kopšanas līdzekļi

Matu kosmētikai ir milzu ietekme uz to veselība. Atbilstošs šampūns, kas attīra galvas ādu un mitrina matus, kā arī barojošs kondicionieris ir vitāla nepieciešamība.

Vērsies pie sava friziera, lai noskaidrotu, kas tieši nepieciešams taviem matiem un galvas ādai, izvēloties piemērotākos kopšanas līdzekļus!

Hormonālais disbalanss

Krītoši un lūstoši mati ir arī hormonālu izmaiņu sekas. Iespējams, tev tuvojas menopauze , vai arī organisms cīnās ar kādu saslimšanu, kas izraisījusi hormonālo disbalansu. Veic analīzes un uzzini, kāds ir tavs veselības stāvoklis!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!