Foto: Shutterstock
Mēs katra vēlamies pēc iespējas biezākus, veselīgākus un skaistākus matus, to kopšanai veltot ne mazums laika, rūpju un līdzekļu. Tomēr, ļoti iespējams, tiem nodarām arī kaitējumu, pieļaujot izplatītas kļūdas to mazgāšanā. Tās apkopojis arī portāls "Woman's Day".

Matu mazgāšana katru dienu

Mati izskatās vislabāk tad, kad galvas ādā ir izdalījušās tās dabiskās eļļas, sasniedzot arī matu galus. Tāpēc matus ieteicams mazgāt ne biežāk kā reizi divās vai pat trīs dienās. Pretējā gadījumā tie tiks lieki sausināti, aktualizējot gan blaugznu un sausas galvas ādas, gan matu taukošanās problēmu.

Šampūna mainīšana

Neraugoties uz populāro uzskatu, ka mati it kā spēj pierast pie noteikta šampūna un kondicioniera lietošanas, tā patiesībā nenotiek, apgalvo frizieri. Tāpēc matus vari mazgāt ar šampūnu, kas tev šķiet tiem vispiemērotākais regulāri. Nomaini to vien tad, ja šampūnam vai kondicionierim ir bieza un vaskaina konsistence, periodiski matus izmazgājot ar attīrošu šampūnu, kas atbrīvos galvas ādu no kopšanas līdzekļu paliekām.

Pārcenšanās ar šampūna un kondicioniera daudzumu

Tā vietā, lai bagātīgi ieziestu matus ar šampūnu visā to garumā, liec to tikai saknēs, kārtīgi saputojot. Savukārt kondicionieri klāj matu galos, kam barošana un mitrināšana ir nepieciešama visvairāk.

Kondicioniera nelietošana

Ja vēlies koptus, veselus un spīdīgus matus, kondicionieris ir jālieto katrā mazgāšanas reizē. Tas aizvērs matu šķiedras, nogludinās tos un mazinās arī lūšanu, matiem esot mitrinātiem.

Karsts ūdens

Pārmērīgi karsts ūdens paātrina matu taukošanos un lieki kairina galvas ādu. Lai to nenovērstu, mazgā matus ar siltu ūdeni, procesu noslēdzot ar vēsa ūdens šalti, kas aizvērs to kutikulas, padarot matus gludākus un spīdīgākus.

Pārcenšanās ar skalošanu

Ja tavi mati ir krāsoti, nepārcenties ar to skalošanu. Ūdens liks aizplūst arī matu krāsai, kā arī lieka to beršana, matus skalojot, kaitē to struktūrai, apgalvo speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!