Foto: Shutterstock
Gadījumos, kad tavi matu kopšanas ieradumi tos nepārtraukti bojā, nepalīdzēs nekādas matu eļļas vai dārgas maskas, lai tie būtu mirdzoši un stipri. Kopšanas līdzekļiem ir liela nozīmē matu veselībā, bet tas nav vienīgais, kam jāpievērš uzmanība.

"Purewow" piedāvā iepazīties ar trīs izplatītām matu kopšanas kļūdām un to iespējamiem risinājumiem.

Tu izmanto nepiemērotu šampūnu. Izrādās, ka sulfāti, kas ir ļoti daudzu šampūnu sastāvā, savu darbu dara pārāk labi. Tie ne vien aizskalo netīrumus un visu lieko, bet arī traumē matus, atstājot tos sausus un bojātus. Pievērs uzmanību vielām, kas atrodas šampūna sastāvā un izvēlies savam matu tipam atbilstošu kopšanas līdzekli.

Tu matus šķetini ar pārāk lielu spēku. Matu atšķetināšana un ķemmēšana pēc mazgāšanas var tos traumēt, īpaši tad, ja ķemmē slapjus matus. Pēc mazgāšanas matus ieteicams maigi izsusināt ar dvieli un dažas minūtes pažāvēt ar fēnu (bet neizmanto pārāk karstu gaisu!). Pēc tam uzmanīgi atšķetini matus, izmantojot ķemmi ar retiem zariem. Sāc ar matu galiem un tad lēnām virzies uz matu saknēm.

Tu žāvē matus, izmantojot pārāk karstu gaisu. Lai matu žāvēšana ar fēnu tiem nekaitētu, ir jāievēro divi noteikumi – neizmanto pārāk karstu gaisu un neturi fēnu ilgstoši vienā pozīcijā. Samazini karstumu un centies matus žāvēt pēc iespējās īsāku laiku – to iespējams panākt, kustinot fēnu no vienas puses uz otru. Kad mati ir sausi, tos vari nedaudz ieveidot un likt tiem nostāties vietās, izmantojot vēsu gaisa plūsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!