Foto: Shutterstock

Teju katra no mums vismaz reizi dzīvē ir vēlējusies izmainīt ierasto tēlu, visbiežāk esperimentējot tieši ar dažādām matu sakārtojumu variācijām. Ja esi taisnu matu īpašniece un vēlies palepoties ar krāšņām cirtām, tai pat laikā nekaitējot matu veselībai, izmēģini šīs trīs radošās, tomēr efektīvās metodes, kā salokot matus bez karstuma!

Kā iegūt smalkas cirtas, izmantojot zīmuli, foliju un matu taisnotāju

Ir daudz un dažādu veidi, kā ieveidot cirtas, bet šis paņēmiens palīdzēs tās iegūt bez matu bojāšanas, kā tas notiek, izmantojot lokšķēres, taisnotāju, konusu, karstos ruļļus un citus palīglīdzekļus matu cirtošanai.

Tāpat šis paņēmiens nebojā matu struktūru, jo veidošanas procesā tiek izmantota folija, kas aizsargā matus no kaitīgās karstuma ietekmes.

Pirms veidošanas procesa ir jāizvēlas zīmulis, kas tiks izmantots, lai veidotu lokas. Zīmulis, kas ir šaurāks, veidos mazākas lokas, savukārt diametrā platāks – attiecīgi veidos lielas lokas. Tāpat jāuzmanās, lai zīmuļa āriene, saskaroties ar karstumu, nesāktu kust un izdalīt krāsu. Otrais solis, būtu jau laikus sagatavot četrstūrveida folijas gabaliņus, kas tiks izmantoti, lai pasargātu matus no karstuma.

Matiem ir jābūt tīriem un sausiem, tie kārtīgi jāizķemmē un jāsāk dalīt pa daļām, sākot no apakšas.

Matu veidošanu sāc, paņemot nelielu šķipsnu un tinot to ap zīmuli pēc iespējas tuvāk matu saknēm. Kad šķipsna ir uztīta uz zīmuļa, paņem foliju un apliec to ap zīmulim uztītajiem matiem un ar taisnotāju, sākot no saknēm, sāc tos sildīt. Tad, kad tas ir izdarīts, noņem foliju un, pieturot matus, izvelc zīmuli. Atkārto šo darbību, līdz visi mati ir salokoti.

Kad tas izdarīts ņem katru cirtu un atdali to ar pirkstiem. Vislabāk ir sākt no apakšas. Kad esi beigusi matus izkliedēt, vari izvēlēties sev atbilstošo matu sakārtojumu, pievienojot dažādus aksesuārus, piemēram, matu lenti.

Kā iegūt viļņainus matus, izmantojot kokvilnas kreklu

Šajā metodē netiek pielietots ne taisnotājs, ne lokšķēres, tomēr matos ieteicams izsmidzināt līdzekli, kas tos pasargā no karstuma, jo tas matiem piešķirs vieglumu. Tāpat matos vari ieklāt citus to tipam atbilstošus līdzekļus, kas uzlabos matu struktūru un piešķirs tiem apjomu. Produktu daudzums, ko liek matos, ir atkarīgs no matu garuma - jo garāki mati, jo lielāks būs nepieciešamais daudzums. Lai līdzekļi tiktu vienmērīgi sadalīti pa visiem matiem, tie ir jāizķemmē.

Matu veidošana ir jāsāk ar liela kokvilnas krekla izklāšanu sev priekšā. Galva ir jānoliec uz priekšu – dari to lēni, lai nesajauktu savas cirtas. Neizkustinot galvu, paņem krekla apakšu un apsien to apkārt galvai, bet krekla augšdaļu pieliec pie krekla apakšdaļas, savukārt krekla piedurknes sasien mezglā virs pieres. Krekla atlikušo audumu ieloki uz iekšu, lai veidotos līdzena galvas sega, līdzīga turbānam.

No rīta noņem kreklu un tavas cirtas būs izžuvušas un apjomīgas. Ja nu kāda no tām neizskatās, tā, kā vēlies, pielabo to ar lokšķērēm.

Kā iegūt sprogas, izmantojot salmiņus

Līdzīgi iepriekš minētajam matu lokošanas veidam, izmantojot zīmuli un foliju, smalkas cirtas panāksi arī ar salmiņu palīdzību.

Mitrus matus sadali vairākās daļās, katrā no tām ņemot smalkas šķipsnas un uztinot tās uz salmiņiem. Ja vēlies panākt īpaši smalku efektu, matus tin cieši, pēc tam salmiņu nostiprinot ar matu sprādzi un tā galus sasienot.

Kad mati salmiņiem uztīti, dodies gulēt vai atstāj tos aptuveni divas līdz sešas stundas žūstam. Pēc tam sprogas iztin, atdali tās ar pirkstiem un nofiksē ar atbilstošiem matu kosmētikas līdzekļiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!