Foto: @vistoenbloggersandothers
Kad šķiet, ka skaistumkopšanas joma vairs mūs ne ar ko nespēs pārsteigt, korejieši pierāda pretējo. Nu jau kādu laiku instagramu pārpludina bildes un video, kurās redzams, kā daiļavas dažādās pasaules malās izmēģina pavisam dīvainu meikapa nostiprināšanas tehniku korejiešu stilā jeb "jamsu". Šīs metodes piekritēji apgalvo, ka šādā – visai neparastā veidā – var ievērojami pagarināt uzklātā meikapa ilgmūžību. Iespējams, šī metode tiešām ir izmēģināšanas vērta, tādēļ paskaidrosim, kādi tad ir "jamsu" pamatprincipi.

Visiem zināms, ka Korejā ražotie dekoratīvās un kopjošās kosmētikas produkti ir īsts pēdējā laika "trends" – tie ir burtiski pārpludinājuši tirgu, solot neiespējamo – kvalitāti par nesamērīgi zemu cenu. Turklāt attapīgie korejieši uz eksperimentiem kārām modes dāmām, kas allaž ir izslāpušas pēc kā jauna, iesaka arī visai neparastus knifus, kā uzklāt meikapu, lai tas būtu nevainojams visas dienas garumā.

Lai izmēģinātu "jamsu" tehniku, tev būs nepieciešams bērnu pūderis (mazuļu kopšanai tas gan tiek izmantots pavisam citos nolūkos) un bļoda, kas piepildīta ar aukstu ūdeni.

Iesākumā uzklāj dekoratīvo kosmētiku, kā to parasti dari ikdienā: maskējošs līdzeklis, tonālais krēms, pūderis, izgaismotājs. Un tad seko interesantākā daļa: izmantojot lielu pūdera otu, devīgi uzklāj uz sejas bērnu pūderi (taukainai sejas ādai būs nepieciešams vairāk pūdera) un...uz pāris sekundēm iegremdē seju aukstajā ūdenī. Tad uzmanīgi, ar spiedošām kustībām, noslauki no sejas lieko ūdeni, izmantojot papīra dvieli vai salveti.

Skaistuma blogeri, kas naski metušies testēt šo metodi, apgalvo, ka "jamsu" tehnikas tiešām palīdz ilgstoši novērst sejas spīdēšanu un paildzina vienmērīga sejas toņa noturību pat par vairākām stundām.

Noskaties video un izlem, vai korejiešu ieteiktais knifs ir izmēģināšanas vērts.

A post shared by ByYourself (@__byyourself) on Mar 2, 2017 at 4:11pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!