Šobrīd grims tā nēsātājām kļuvis daudz drosmīgāks, vērojot aktuālās modes skates, mēs redzam tik daudz un dažādu variāciju, ka, šķiet, meikapā tiek pieļauts itin viss. Sev tīkamāko krāsošanās veidu atradīs gan klasiskā un "nude" jeb meikaps bez meikapa nēsātāja, tā arī ekstraordināra un eksperimentiem atvērta būtne. Vizāžiste un meikapa māksliniece Jana Kozlova "Viņa" lasītājām stāsta par būtiskāko acu krāsošanas aktualitātēs, kā arī sniedz piemērus, kādas krāsas izvēlēties, atkarībā no acu krāsas.

Lai kopējais izskats liecinātu par pārdomātu stilu, pievērs uzmanību detaļām. Joprojām aktuāli glitteri, kurus vari izvēlēties kā apjomīgākus, tā arī smalkāka maluma. Lielākos klāj uz vai zem plakstiņa, vai arī acs ārējos kaktiņos. Savukārt smalkos glitterus vari uzklāt līniju formā, piemēram zem uzacs vai uz uzacs, virsū matiņiem. Lietojot gliterus un spīdumus acu meikapam, parūpējies, lai šo acu ēnu pamats būtu labi sagatavots. Šim nolūkam iesaku acu ēnu bāzi, kas nodrošinās birstošo spīdumu noturību un vienlīdz sniegs piesātinātāku toni, turklāt, klājot glitterus uz acu ēnu bāzes, tie burtiski pielips pie bāzes tekstūras.

Spīdumus pieskaņo savu acu krāsai un nebaidies tos uzklāt līdz pat uzacīm! Ja vēlies akcentēt savu acu krāsu, uzklāj uz plakstiņa tavām acīm pretējo toni. Piemēram, zilu acu īpašniece var izvēlēties oranžīgu pigmentu saturošas ēnas, spīdumus. Savukārt zaļu acu īpašniecei acu krāsu izcels sarkano toņu acu ēnas.

Aktuālākā tendence šosezon būs vaigu sārtums! Jā, vaigu sārtums, ko izmantojam ikdienā, kļūs arvien aktuālāks un meikapā ir ieraugāms no vaigu kauliem līdz pat matu līnijai. Droši klāj savu ikdienā lietoto vaigu sārtumu arī uz plakstiņiem, līdz pat uzacīm, viegli ieēnojot arī deniņu zonu.

Foto: Shutterstock

Nevēlies krāsot plakstiņu krāšņi un koši? Pavasara un vasaras gaidās pievērs uzmanību krāsainajām skropstu tušām. Zaļganu acu īpašnieces var izcelt savu acu krāsu, izmantojot jebkādas nokrāsas violeto – no ceriņkrāsas, purpura, baklažānu toņa līdz indigo un neona violetajai krāsai. Klājot košu skropstu tušu uz plakstiņa, izvēlies ko mierīgāku, piemēram, zeltainās un maigi brūnās satīna acu ēnas. Tušai izvēlies tādu toni, kurā jūties maksimāli ērti un komfortabli. Veiksmīgs zaļacēm būs arī brūnais tonis, šis apstāklis jo īpaši iepriecinās klasiskā stila piekritējās.

Savukārt brūnu acu īpašniecēm iesaku tirkīza, zaļu, zilu vai zili violeto skropstu tušu. Ja tev iepatikušās košās skropstas un ir vēlme akcentēt krāsainību vēl vairāk, izmanto krāsaino laineri. Izvēlies to tādā pašā krāsā kā skropstu tušu un iezīmē smalku līniju gar pašām skropstām.

Zilacēm, lai izceltu zilo acu toni, tušu izvēlē eksperimentu nav daudz. Labu oranžo tušu vēl neesmu atradusi, tādēļ iesaku izvēlēties ierastākus brūnos toņus, priekšroku dodot bronzas nokrāsai jeb tušai ar zeltainu apakštoni. Zilās acis lieliski izcels zelta krāsas acu zīmulis, kuru ieēno apakšējā plakstiņa gļotādā. Kombinācijā ar brūnu skropstu tušu, tavas zilās acis būs vēl zilākas.

Ja krāsainā tuša tevi mulsina ar neesošu skropstu izskatu jeb pārlieku krāšņumu, pamaini tušas pielietojuma tehniku. Ja vēlies krāsainību, taču mierīgāku, klāj krāsaino tušu uz savas melnās tušas. Vai arī krāso skropstas pie saknēm ar melno vai brūno tušu un tikai pašus skropstu galus iekrāso ar košo un krāsaino.

Klasiskā acu meikapa aktualitātes ir nemainīgas, tomēr uzacis pakāpeniski zaudē savas izteiksmīgās un grafiskās formas. Ja neesi apdalīta ar uzacu biezumu, tev atliek tās tikai izķemmēt un nofiksēt ar caurspīdīgu uzacu želeju. Uzacu matiņu ieēnošana un formas izzīmēšana vasaras sezonā vairs nav dominējošas. Ko nevarētu teikt par acu laineri. Tā formas nav kontrolējamas, pretēji mums ierastajām lainera līnijām gar pašām skropstām, šobrīd aktuālas pagarinātas lainera līnijas un neregulāras formas. Lainera līnija kļuvusi līkumota un atrodas ne tikai uz plakstiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!