Foto: AFP/Scanpix
Viena no skaistuma procedūrām, kam pievēršam vislielāko uzmanību ikdienā, ir sejas ādas kopšana. Ikviena sieviete sapņo par maigu, gludu, mirdzošu seju, kas nav krunciņu vai aknes skarta. Meklējot skaistuma paraugus, bieži vien nākas paraudzīties uz apstrīdamās profesijas pārstāvēm – modelēm. Un ne velti, jo šo dāmu seja patiesi izskatās starojoša ik reizi.

Izrādās, sakārtojot savu dienas ritmu un ieviešot dažus vērtīgus paradumus, ir iespējams ar laiku panākt to, ka arī tava seja būs modeles cienīga. Un runa nav par to, kādu zīmolu kopjošā kosmētika tiek lietota – kā uzsver ASV populāra estētikas un kosmētisko procedūru speciāliste Ildi Pekara, svarīgi ir tas, kas tiek darīts. Un šīs dāmas padomos der ieklausīties, jo viņas klientes ir tādas supermodeles kā Miranda Kera un Irina Šaika. Lūk, daži noslēpumi, kurus Ildi Pekara atklājusi portālam "Popsugar".

No rīta tīri seju ar losjonu

Sejas ādai ir svarīgi, ka tā netiek pārlieku mazgāta – tas nepieciešams, lai tā saglabātu dabiskās taukvielas un aizsargslāni, kas pasargā no ārējās ietekmes. Tāpēc seju nevajadzētu mazgāt pārāk bieži – šo procedūru ieteicams atstāt vakara skaistumkopšanas rituālam. Tā vietā no rīta seju vienkārši notīri ar vatīti, uz kuras uzpilināts attīrošs losjons.

Samazini cukura daudzumu uzturā

Viens no modeļu uztura stūrakmeņiem ir cukura samazināšana. "Tas tikai veicina izsitumus un paātrina novecošanos, pāragri parādot krunciņas un sejas līnijas," skaidro Pekara. Cukurs organismā veicina molekulu rašanos, kas iznīcina dabisko kolagēnu un elastānu – vielas, kas palīdz ādai saglabāties tvirtai. Tāpēc atteikšanās no cukura nāks par labu ne tikai tavai sejas ādai, bet ķermenim kopumā.

Regulāri ej pie kosmetologa

Regulāra došanās pie kosmetologa var palīdzēt sadziedēt ādu un novērst slikto ārējās vides ietekmi. Nav nepieciešams gaidīt, kad uz sejas parādīsies kāda problēma – pie kosmetologa Pekara iesaka doties arī profilaktiskos nolūkos. Gan lai pakonsultētos, kas ādai nepieciešams katrā sezonā, gan palutinātu sejas ādu, lai tā būtu starojoša.

Saules aizsargkrēms nav vajadzīgs katru dienu

Protams, saules aizsargkrēms sejai ir vitāla nepieciešamība saulainās dienās, lai nebojātu ādu. Bet tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc aizsprostojas poras. Tāpēc, ja zini, ka dienu nepavadīsi ārā, kur ir tieši saules stari, nav nepieciešams ziest uz sejas krēmu ar SPF. Tādā veidā izvairīsies no pēkšņiem aknes uzplaiksnījumiem, kā arī iegūsi mazliet D vitamīna, ja krēms nebūs uzlikts īpaši tumšā ziemas dienā.

Mitrini ādu un dzer ūdeni

Par ūdens labvēlīgo ietekmi uz organismu tiek runāts daudz. Jāsaprot, ka tas ir pamatoti – arī sejas ādas skaistuma un veselības nolūkos. Lai to saglabātu mirdzošu un gludu, mitrināšana ir viens no kopšanas stūrakmeņiem. Tas jāuzņem gan iekšēji, dzerot dienā noteikto daudzumu šķidruma, gan ārēji – mitrinot seju ar termālo vai celulāro ūdeni, uzsver Pekara.

Kusties

Pat skaistumkopšanas speciāliste Ildi Pekara norāda – ir nepieciešamas fiziskās aktivitātes. Izrādās, pēc treniņa mirdzums nāk par labu arī sejas ādai. Fizisko aktivitāšu laikā cirkulē asinis un barības vielas "saskrien" līdz ādas virsmai, to stimulējot un padarot jauneklīgāku. Tas sejas ādai palīdz arī ilgtermiņā, neļaujot tai novecot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!