Foto: AP/Scanpix
Bieži mēdz teikt, ka pavasaris ir īstais pārvērtību laiks, tomēr tas nebūt nenozīmē, ka arī rudenī nevaram sevi palutināt ar jaunu matu griezumu, kas liks tev mirdzēt un izskatīties fantastiski.

Saprotams, ka katrs cilvēks ir citāds, tomēr jau iepriekš esam vēstījuši, ka sejas forma skaistumkopšanā izsaka ļoti daudz. Lai efektīvāks būtu kopskats, mēs pievēršam tai uzmanību, veidojot uzacu formu un pat izvēloties cepuri!

Tāpēc vispirms ir būtiski palūkot un saprast, kādas formas seja ir tev. Detalizētu aprakstu, kā to izdarīt, vari atrast šeit, kur padomos dalās vizāžiste un meikapa māksliniece Jana Kozlova.

Bet, lūk, iedvesmojoties no "Purewow" un "Allure "ekspertiem, esam izveidojuši nelielu kopsavilkumu, kādi matu griezumi īsti piestāvēs konkrētās sejas formas īpašniecēm.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Apaļa sejas forma. Ja tev ir apaļīgi vaidziņi, noteikti vēlēsies matu griezumu, kas nedaudz padarītu seju garenāku. Būtiski būtu pievērst uzmanību matu garumam – tiem nevajadzētu būt īsākiem par zoda līniju. Noteikti pie saknēm matus vari nedaudz uzkasīt vai izveidot nekārtīgu matu sakārtojumu, kas piešķirs apjomu un nedaudz izlīdzinās kopskatu. Jāpiebilst, ka lieliski izskatīsies asimetriski matu griezumi, kas nozīmē – matu celiņš noteikti nebūs galvvidū. Runājot par frizūrām, seju vizuāli pagarinās zirgastē sasieti mati.

Foto: AP/Scanpix

Ovāla sejas forma. Ja tev ir ovāla sejas forma, noteikti būsi saskārusies ar to, ka tev piestāv teju jebkas. Iespējams, tieši eksperimentu ceļā izdosies atrast ko bezgala jaudīgu. Piemēram, pasaulslavenā amerikāņu aktrise Halle Berija, kura starp citu, arī noveco ļoti nemanāmi, ik pa laikam centusies pamainīt savu stiliņu – viņa izmēģinājusi gan piksi matu griezumu, gan cirtas teju vai līdz jostas vietai. Kārtīgi apdomājot, vai pēc tam nenāksies liet gaužas asaras, iespējams, rudenī vērts izmēģināt izveidot frizūru, kurā mati gulst arī uz pieres jeb "poniju".

Foto: Reuters/Scanpix

Garena sejas forma. Ja tev ir garena sejas forma, labi izskatīsies pakāpeniskie matu griezumi. Protams, vajadzētu padomāt arī par apjomu, kas varētu palīdzēt izlīdzināt kopskatu. Tas, vai vēlies matus nogriezt pieres daļā, būs lēmums, kas jāpieņem pašai, tomēr gala rezultāts izskatīsies diezgan labi.

Foto: Reuters/Scanpix

Kvadrātveida formas seja. Skatoties arī to, kādu matu garumu izvēlies, būtiski, lai matu gali nebūtu ļoti biezi – arī šeit palīdzēs pakāpeniskais matu griezums, kas lielāku apjomu piešķir augšdaļā. Tas būtiski tāpēc, ka žoklis jau tāpat ir samērā plats un lieku uzmanību, iespējams, pievērst negribi.

Foto: Reuters/Scanpix

Sirds formas sejas. Atšķirībā no apaļajām sejas formām, sirdsveida sejas formām lieliski piestāv pieglausti un gludi mati – arī matu gali var būt biezāki un kuplāki. Šajā gadījumā lieliski piestāvēs salokotie mati, kuru sprogas nesākas no pašām saknēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!