Foto: Allef Vinicius / cc
Iespējams, esi dzirdējusi apgalvojumu, ka prasmīgi uzklāts vaigu sārtums vizuāli atdzīvinās pat nogurušāko seju, savukārt pat visprofesionālāk uzklātais grims, iztiekot bez vaigu sārtuma, sejai tik un tā liks izskatīties neveselīgai. Vaigu sārtuma efekts patiesi ir visai ievērojams, taču ne mazāk būtiska ir pareiza tā uzklāšana, ne tikai samērīgi dozējot kosmētikas produktu, bet arī zinot, kā to uzklāt sejai atbilstoši tās formai.

Turpinājumā piedāvājam "Glamour" komandas aptaujāto grima mākslinieku ieteikumus, kā ar vaigu sārtuma palīdzību ne tikai padarīt izskatu pievilcīgāku un starojošāku, piešķirot grimam pabeigtības efektu, bet arī harmonizēt sejas vaibstus atkarībā no to īpatnībām. Uzzini, kā vizuāli izlīdzināt sirdsveida, taisnstūrveida, kvadrātveida un apaļas formas sejas pantus, optiski mainot sejas proporcijas!

Sirdsveida formas seja

Lai padarītu harmoniskākus un proporcionālākus sirdsveida formas sejas vaibstus, vaigu sārtumu uzklāj vaigu vidusdaļas zemākajam punktam jeb tā dēvēto "ābolīšu", kas rodas smaidīšanas laikā, apakšdaļai un centram. Tādējādi tiks noapaļota žokļa līnija, vizuāli padarot to platāku, kā arī notušēts izteiksmīgais zoda izliekums, tuvinot sejas formu ovāla aprisēm.

Foto: AP/Scanpix

Garenas formas seja ar taisnstūrim līdzīgām aprisēm

Lai seju vizuāli padarītu platāku un proporcionālāku, vaigu sārtumu jāuzklāj virs vaigu kauliem, virzot ēnojumu uz deniņu pusi un ausīm. Tādējādi tiks izcelti vaigu kauli, vizuāli samazinot sejas garumu, kā arī piešķirot tai harmoniskākas aprises. Jāpiebilst, ka minētais grima uzklāšanas triks nereti tiek izmantots arī gatavojoties fotosesijām, padarot izskatu objektīvam "draudzīgāku". Kā sagatavot perfektu pamatu dekoratīvās kosmētikas uzklāšanai, ja paredzēta fotografēšanās, skaties šeit.

Foto: Reuters/Scanpix

Kvadrātveida formas seja

Lai padarītu sievišķīgāku kvadrātveida formas seju, vaibstiem piešķirot vairāk sievišķības un maiguma, kā arī vizuāli novērstu asos leņķus starp zodu, žokli un pieres daļu, vaigu sārtumu jāuzklāj uz iepriekš minēto vaigu "ābolīšu" augšējās daļas. Spēcīgāko tonējumu jāveido vienā līnijā ar acu zīlītēm, tā panākot izlīdzinātu sejas proporciju efektu.


Foto: AFP/Scanpix

Apaļas formas seja

Ja seja ir apaļa, vaigu sārtumu uzklāj zem vaigu kauliem, virzot tonējumu uz deniņiem. Šis krāsošanas princips ir līdzīgs vaigu ēnošanai, izmantojot konturēšanas paņēmienu. Vaigu sārtuma radītais pietvīkums un ēna izcels vaigu kaulu izliekumus, vizuāli padarot seju kalsnāku un izlīdzinot tās formas.

Foto: AFP/Scanpix/LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!