Foto: Shutterstock
Nagi ir viena no tām lietām, kurām tiek pievērsta liela uzmanība – ja tie ir kopti, arī kopskats un iespaids par cilvēku rodas labāks. Bet skaisti nagi ir arī veselīgi nagi, tāpēc to, kā pareizi par tiem rūpēties un ko ievērot, skaidro manikīre Samanta Kalniņa.

Pareiza nagu vīlēšana

Esam pieraduši nagus vīlēt vai teju kā zāģēt – turp un atpakaļ. Taču patiesībā, lai gan tas paņem daudz vairāk laika, pareizāk būtu nagus vīlēt tikai vienā virzienā, tādā veidā, padarot tos spēcīgākus. Runājot par vīlēšanu, svarīgi arī aizmirst par vecajām metāliskajām vīlēm un tā vietā izvēlēties, piemēram, stikla vai keramiskās nagu vīles.

Pareiza gēla lakas noņemšana

Dari, ko darīdama, bet izvairies no vienkāršas gēla lakas noplēšanas. Līdz ar gēla kārtu, noplēsīsies ar naga kārtiņas, kas nagu padarīs vārgāku, vieglāk lūstošu un neveselīgāku. Tā vietā ieteicams apmeklēt manikīru vai izdarīt to daudz saudzīgākā veidā, piemēram, mājas apstākļos saudzīgi novīlējot.

Prasmīga atbrīvošanās no kutikulām

Manikīre uzsver, ka patiesībā nagiem kutikula ir ārkārtīgi svarīga, jo pasargā nagus no infekciju iekļūšanas nagā. Tātad, ņemot vērā, ka kutikula tomēr pilda aizsardzības funkciju, līdz pat pamatnei to apgriezt nedrīkst, jo tādējādi faktiski tiek atvērti vārti infekcijām. Liela daļa sieviešu, veicot manikīru mājas apstākļos, dara to nepareizi, jo izmanto kutikulas "griezēju", bet pareizāk būtu izmantot kutikulas standziņas, jo "griezējs" var nogriezt kutikulu līdz asinīm.

Cimdu izmantošana, darbojoties ar tīrīšanas līdzekļiem

Lielākā daļa tīrīšanas līdzekļu satur spēcīgas ķimikālijas, kas gan palīdz uzpost māju, bet nodara kaitējumu nagiem, ja tas tiek darīts bez cimdiem. Un cimdus jālieto nevien tad, kad vēlamies pasaudzēt nagu laku, bet par tiem patiešām jācenšas atcerēties visu laiku, pat tad, kad šķietami izmantojam nekaitīgus tīrīšanas līdzekļus, jo bez tiem nodarām pāri arī ādai.

Manikīra atjaunošana

Arī tad, kad esam ieslīguši darbu jūrā un nemaz laika nav, lai dotos pie manikīra izveidot gaumīgu nagu dizainu, labāk atbrīvoties no vecā manikīra un staigāt ar vienkārši neuzkrāsotiem nagiem, nekā radīt nesimpātisku un nekopotu izskatu.

Vecās nagu lakas notīrīšana

Gluži tāpat kā ar gēla laku, arī parasto nagu laku nevajadzētu kasīt un lobīt nost – daudz vienkāršāk to notīrīt ar nagu lakas noņēmēju, kas arī nebojās nagu virsmu un izskatīsies daudz patīkamāk nekā puslobīti nadziņi.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!