Foto: Shutterstock
Ikdienā matus pakļaujam gan negatīvai apkārtējās vides ietekmei, gan pašu piedzīvotajam stresam un neveselīgam dzīvesveidam, gan kaitīgiem to kopšanas faktoriem. Rezultātā aplūzuši un šķelties sākuši matu gali ir tikai likumsakarīgas minēto darbību sekas. Šai sakarā iepazīsties ar kļūdām, kas rada sašķēlušos matu galus un ko apkopojis portāls "Women's Health".

Matu galu veidošana bez aizsarglīdzekļa

Pirms matus veido ar taisnotāju, fēnu vai lokšķērēm, nodrošini tos ar aizsargkārtiņu, lietojot speciālu veidošanas līdzekli, kas matus pasargās no karstuma. Lieto tādu matu kosmētiku, kas nesatur silikonus, kā arī eļļas – pretējā gadījumā mati kļūs smagi un taukaini pie saknēm.

Slapju matu ķemmēšana

Nav noslēpums, ka slapji mati, ja tiek ķemmēti, izstiepjas un kļūst trauslāki. Rezultātā, protam, cieš to gali. Lai to nepieļautu, negrēko un slapjus matus neķemmē, kā arī nesien astē.

Neparūpēšanās par SPF līdzekļiem

Matu un ādas uzbūve ir vienāda, tāpēc arī mati cieš no saules kaitīgā starojuma. Lai to novērstu, izvēlies kopjošo un veidošanas kosmētiku ar UV filtriem. Arī ziemā, dodoties pie dabas!

Veselībai kaitīgas diētas

Diētas, kas paredz no uztura izslēgt noteiktus pārtikas produktus un to grupas, ir kaitīgas ne tikai organismam, bet arī matiem, nagiem un ādai. Nepilnvērtīgais uzturs palēninās matu augšanu un pasliktinās to stāvokli.

Nepiemērota kondicioniera lietošana

Lai mati būtu veselīgi, tie ne tikai jābaro, bet arī jāmitrina. Šai sakarā lieliski noder matu kondicionieri, kas nav jāizskalo. Izsmidzini tos matos, ļauj iesūkties, un matu šķiedras būs piepildītas, tie būs gludāki un arī vieglāk ķemmējami.

Matu pārkrāsošana

Krāsojot matus, ir ieteicams izvēlēties krāsas, kuru sastāvā ir dabiski pigmenti un kas nav permanentas, kā arī matus krāsot, īpaši, ja tie tiek balināti, pie profesionāļa. Iemesls, kāpēc blondo matu īpašniecēm tie parasti ir sausi, rodas no nemitīgas jau apdedzinātu matu pakļaušanas atkārtotai balinātāja ietekmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!