Foto: Shutterstock
Mūsdienās daudzām topošajām līgavām ir labas idejas, kā izskatīties īpašajā svētku dienā. Taču bieži rodas šaubas un jautājumi par to, kā salikt kopā visas detaļas – frizūru, meikapu un tērpu, lai veidotu kopēju, saskaņotu svētku tēlu.

Runājot par aktuālajām modes tendencēm kāzu stilā, – modē ir vienkāršas frizūras, piemēram, vieglas lokas. Arī daudzas līgavas, pošoties kāzām, nevar izlemt – veidot izlaistus vai uz augšu saņemtus matus. Skaistuma studijas "pam pam" friziere, vizāžiste, stiliste Jekaterina Davidenko atklāj, ka līgavas matu sakārtojums un arī meikaps tiek pieskaņots kāzu tērpam, piemēram, ja kleita augšdaļā ir nosegta, var veidot vieglu un gaisīgu frizūru, saņemot matus uz augšu. Savukārt, ja kleita ir ar atsegtiem pleciem, ļoti skaisti izskatās, ja mati krīt pāri pleciem. Šie paši noteikumi derēs arī tām, kas jau aktīvi sāk gatavoties, piemēram, izlaidumu laikam vai kādam citam saviesīgam pasākumam.

Par jaunākajām tendencēm un to, kam pievērst uzmanību pērkot kāzu kleitu, lasi šeit.

Arī meikapā aktuāls ir dabīgums – tā dēvētais estētiskais meikaps. "Sievietei jāizskatās tā, it kā viņa no dabas būtu skaista kā princese, neviens pat nenojaustu, ka viņa vairākas stundas pavadījusi salonā. Meikaps tiek veidots tā, lai izceltu skaisto – acis, sejas formu, lūpas," skaidro "pam pam" friziere, vizāžiste, stiliste Linda Briede. Meistare uzsver, ka, veidojot kāzu meikapu, tiek ņemtas vērā dažādas nianses, piemēram, lūpas ierasti veido ļoti neuzkrītošas. "Man gan vairākkārt ir lūgts kāzu meikapā veidot košas lūpas, piemēram, bordo, jo tas sasaucās ar akcentu kāzu vidē – bordo krāsas ziediem un galda aksesuāriem. Šādos gadījumos es parasti iesaku laulību ceremonijas laikā lietot neitrālu lūpu krāsu, jo koša lūpu krāsa pēc skūpsta paliks gan uz vīra, gan uz kāzu viesiem. Pēc ceremonijas var izmantot košāku lūpu krāsu, kas neatstāj pēdas, bet ir pieskaņota kāzu kopējam stilam."

Kāzu grima pamatnoteikumus, ko līgavām likt aiz auss pošoties uz zīmīgo dienu, atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!