Vai tu vienmēr noņem kosmētiku pirms gulētiešanas? Vai dari to tiešām pirms katras gulētiešanas? Atzīsties godīgi! Tās sievietes, kas noslinko pirms gulētiešanas un izlaiž šo obligāto vakara rituāla daļu, nopietni riskē ar savu izskatu ilgtermiņā, vēstī izdevums "DailyMail".

Pēc neseniem pētījumiem katra trešā sieviete vakarā mēdz noslinkot un aiziet gulēt ar visu, kas ir uz sejas. Daudzas no mums joprojām pat nedomā par to, ka tas var nodarīt būtisku kaitējumu sejas ādai.

Lai par to pārliecinātos, tika veikts eksperiments. Tā laikā sieviete no Londonas vārdā Anna Pērzglava apņēmās nenoņemt kosmētiku veselu mēnesi. Viņa apsolīja, ka seja katru rītu tiks tikai pavirši mazgāta, nelietojot nekādus attīrošos losjonus un pēc tam tiks uzklāta jauna dekoratīvā kosmētika tieši virsū vecajai kārtai.

Pirms tam tika veikts Annas sejas ādas tests, lai to varētu salīdzināt ar eksperimenta rezultātiem. Sejas ādas stāvoklis atbilda viņas vecumam.

"Pēc pirmās nakts nenoņemot kosmētiku, vairāk cieta tieši spilvena pārvalks, nevis mana seja," stāsta Anna. "Neskaitot niezošas acis, jutos diezgan labi. Es tikai uzklāju jaunu kosmētikas kārtu un turpināju eksperimentu."

Pēc trešās nakts jau bija citādāk. "Mana sejas āda bija tik sausa, ka bija sajūta it kā tai būtu uzlikta maska. Daži mani draugi teica, ka es izskatos nogurusi. Uzklāt jaunu skropstu tušu kļuva arvien grūtāk, jo bija sajūta, ka tās salīp vienā veselā."

"Pēc desmit dienām pavērās biedējošs skats - mana kreisā acs bija pietūkusi un es to varēju atvērt vien ar pūlēm. Divas dienas es izlaidu skropstu tušas uzklāšanu, jo baidījos, ka varu kļūt akla."

"Nedēļas gāja uz priekšu, manas lūpas un sejas āda kļuva sāpīgi sausas un acu plakstiņi sarkani. Es jutos patiesi netīra un nevīžīga," atceras sieviete.

"Pēc eksperimenta devos pārbaudīt savas sejas ādas stāvokli. Rezultāti rādīja, ka manas sejas ādas virsmas tekstūra bija pasliktinājusies par 10 procentiem un jau esošās krunciņas bija kļuvušas dziļākas un pamanāmākas. Mana seja bija kļuvusi jūtīgāka, ar noslieci uz apsārtumu. Sejas poras bija kļuvušas par pieciem procentiem lielākas, nekā tās bija sākumā. Mana sejas āda bija kļuvusi par 10 gadiem vecāka."

Speciālisti brīdina - ne tikai kosmētikas nenoņemšana pirms gulētiešanas kaitē sejas ādas stāvoklim, bet arī brīvie radikāļi - tas viss bojā ādas kolagēnu un elastīnu, kuri ir nozīmīgākie komponenti sejas jaunības saglabāšanai. Tā kā ar gadiem to daudzums sāk samazināties, kosmētikas nenoņemšana tiešām paātrina sejas novecošanās procesu.

"Kopš šī eksperimenta es vienmēr noņemu kosmētiku, lai cik aizņemta un nogurusi es būtu," tagad atzinusies Anna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!