Par uzacu krāsošanas, raustīšanas un korekcijas neveiksmēm varētu apkopot memuārus. Uzacis - diedziņi, biezas, platas strīpas vai krasi atšķirīgā krāsā no matiem tonētas - tās var acumirklī likt sejai izskatīties krietni vien nepievilcīgākai. Lai no tā izavirītos, piedāvājam īsu ceļvedi, kā soli pa solim izveidot dabiskas un koptas uzacis.

1. Lai vienkārši un ātri piešķirtu uzacīm vēlamo formu, novērstu matiņu noplēšanu, neizraujot to sakni, kā arī ādas savainošanu, pirms ķeries pie uzacu korekcijas, iegādājies kvalitatīvu un lietošanā ērtu pinceti!

2. Pirms ķeršanās pie matiņu raušanas, izķemmē uzacis ar speciālu birstīti un matiņus, kas ir pārlieku gari, uzmanīgi aplīdzini! Dari to, uzacis saķemmējot gan virzienā uz augšu, gan, noķemmējot tās lejup!

3. Veic matiņu izplūkšanu uzreiz pēc dušas vai vannas – tas padarīs procesu vienkāršāku, ātrāku un mazāk sāpīgu.

4. Neizmanto attēlu palielinošu spoguli! Tas neļaus objektīvi novērtēt uzacu formu, izrauto matiņu daudzumu, un tu beigās varēsi lepoties ar uzacīm – diedziņiem!

5. Necenties uzacu formu veidot pēc iespējas līdzīgāku standarta lokiem ar izliekumu. Visbiežāk tieši tā uzacu forma, kas dota mums no dabas, sejai piestāv vislabāk. Turklāt kardinālas izmaiņas neizskatīsies labi un dabiski.

6. Tā vietā, lai uzacu formu burtiski zīmētu, ar uzacu ēnām vai zīmuli, kas ir nedaudz gaišāks par to dabisko toni, aizpildi tukšos laukumus, it kā imitējot matiņus. Izvairies no garām un stingrām līnijām, stūrainām formām un asiem leņķiem, tā vietā pludinot un maigi ēnojot.

7. Kad uzacis ietonētas, fiksē tās ar uzacu želeju – tas neļaus krāsai izsmērēties un radīs pabeigtības iespaidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!