Foto: Shutterstock
Ikviena sieviete vēlas, lai viņas krūtis saglabātu formu un paliktu tvirtas ilgus gadus. Neapšaubāmi, pastāv dažādas ķirurģiskas metodes problēmu risināšanai, bet ne katra sieviete uzdrošināsies "gulties zem ārsta skalpeļa", tāpēc mūsdienu kosmetoloģija piedāvā iedarbīgas metodes krūšu pacelšanai, kas neprasa ķirurģisku iejaukšanos, vēstī portāls Intensa.Pro.

Krūšu noslīdējuma process attīstās ar dažādu ātrumu, un to izraisa noteikti faktori:

1) Izplatītākais krūšu noslīdējuma iemesls – novecošanas rezultāts. 

2) Grūtniecības un laktācijas perioda rezultātā novājinās mehānismi, kas notur krūtis. 

3) Strauja svara pieaugšana vai tā zudums. 

4) Krūšu noslīdējumu izraisa stājas traucējumi vai ilgstošs statisks stāvoklis. 

5) Kaitīgi ieradumi - piemēram, smēķēšana.

Ka pacelt krūtis bez operācijas?

Krūšu noslīdēšanas procesu diemžēl apturēt nevar. Bet ar dažu procedūru palīdzību šo procesu var palēnināt tā sākumstadijās.

1) Fiziskie vingrinājumi;

Sports ir labākais līdzeklis cīņā ar daudzām problēmām, un tas attiecas arī uz krūtīm. Ja notikušas krūšu kontūras nelielas izmaiņas, izlabot to var ar krūšu muskuļu nostiprināšanas vingrinājumiem, dažas reizes nedēļā apmeklējot sporta zāli.

Metodes priekšrocības: krūšu muskuļu trenēšana neprasa lielas materiālās izmaksas, jo, ja nav iespējams apmeklēt sporta zāli, vingrinājumus var veikt mājās.

Metodes trūkumi: nepieciešams pastāvīgi uzturēt fizisko formu.

2) Masāža;

Ar īpašām masāžas tehnikām tiek stimulēta asinsrite, kā rezultātā uzlabojas krūšu audu stāvoklis, āda savelkas, kļūst gluda un tvirta. Tādā veidā, pateicoties audu piesātināšanai ar skābekli, audos tiek stimulēta kolagēna sintēze.

Priekšrocības: masāžas procedūru var veikt gan pie profesionālā masiera, gan patstāvīgi.

Trūkumi: nepareizas piena dziedzeru masāžas rezultātā āda var izstiepties vel vairāk, un efekts būs pretējs.

3) Krūšu ādas mezoterapija;

Šīs procedūras laikā ar injekciju palīdzību ādas dziļajos slāņos ievada speciālus atjaunojušos preparātus, kas ir hialuronskābes un barojošo piedevu sajaukums (vitamīni, aminoskābes u.tml.). 

Pateicoties procedūrai, āda kļūst elastīga, atjaunojas normāla asinsrite, uzlabojas skābekļa un barojošo vielu piegāde šūnām, normalizējas vielmaiņa, atjaunojas ūdens bilance, palielinās kolagēna saturs audos – notiek visu priekšnoteikumu, kas atbild par skaistu, apjomīgu un tvirtu krūti, stabilizācija.

Priekšrocības: metode pieejama praktiski jebkurā kosmētiskajā salonā. Nav plaša kontrindikāciju loka.

Trūkumi: procedūra iedarbīga vāji izteiktas ādas izstiepšanās gadījumā, kad krūtis tikai sāk zaudēt formu, nepieciešams procedūru kurss.

4) Krūšu pacelšana ar diegu palīdzību;

Procedūras laikā zemādas slāņos ievada elastīgus diegus, kas veidoti no speciāla materiāla, kas nekaitē organismam. No diegiem formē tīklveida karkasu piena dziedzeriem. Regulējot katra diega nostiepumu, krūti var pacelt līdz vēlamajām līmenim. Turklāt mākslīgais materiāls stimulē blīvu kolagēna audu veidošanos zem ādas, padarot to vairāk elastīgu un noturīgu pret izstiepumu.

Priekšrocības: neprasa rehabilitāciju, narkozi, atrašanos stacionārā; uzreiz pamanāms efekts, kas saglabājas ilgāku laiku.

Ierobežojumi: metode var tikt izmantota nelielas vai vidējas krūts noslīdēšanas gadījumā; efektīvi paceļ tikai neliela izmēra krūtis (ne lielākas par C izmēru); kontrindikāciju saraksts ķirurģiskajai operācijai (smagas akūtas un hroniskas saslimšanas, cukura diabēts u.c.).

Pastāv liels krūšu pacelšanas iespēju daudzums mājas apstākļos, tostarp krēmi, tabletes (bioloģiskās piedevas) vai speciālās uzlīmes. Bet jāņem vērā, ka neviens krēms bez papildus pasākumiem nespēs pacelt piena dziedzerus. Šādu preparātu sastāvā parasti ir komponenti, kas stimulē kolagēna veidošanos ādā. Bet krēma aktīvas vielas neiekļūst dermā un zemādas šķiedrvielās, kas ir galvenais piena dziedzeru "balsts", bet iedarbojas virspusēji, barojot tikai epidermu. Šādas metodes parasti sniedz īslaicīgu efektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!