Foto: @inspirehairstyles/@ighairstyles
Ziema tuvojas savai izskaņai, un arī pavasaris vairs nav aiz kalniem. Tā atnākšanai jāsāk gatavoties jau laikus – vitamīnu kūres, matu maskas, sejas un ķermeņa ādas lutināšana ar skaistumu vairojošām procedūrām – to visu varam iekļaut februāra mēneša svarīgāko lietu sarakstā.

Ziemas noslēdzošajā mēnesī mūsu organismā var samazināties vitamīnu un mikroelementu rezerves. Mati un āda vieni no pirmajiem reaģē uz barības vielu trūkumu, kas var izpausties gan kā ādas lobīšanās, sausums un nieze, gan kā matu elastības zudums un to trauslums, gan arī vienkārši kā vispārējs organisma nogurums un nespēks vai pat depresija.

Tāpēc šajā laikā ir svarīgi rūpēties par sevi, gan uzlabojot kopējo veselības stāvokli, gan lutinot ar skaistumkopšanas procedūrām.

Runājot par skaistumkopšanu, jāpiemin, ka par skaistuma lietām atbildīgā planēta Venera februāra pirmajā pusē uzturēsies konservatīvajā Mežāža zīmē un samērā skeptiski raudzīsies uz visu jauno un neparasto.

Mežāzis arī "mīl" klasiku, tāpēc, ja ir vēlēšanās pēc kādām radikālām un ekstravagantām pārmaiņām savā izskatā, piemēram, matu sakārtojumā vai krāsā, tad labāk pagaidīt mēneša otro pusi – 17. februārī Venera dosies uz progresīvo Ūdensvīra zīmi un tad varēsim ļauties eksperimentiem matu sakārtojumā un arī ģērbšanās stilā.

Tā kā mēneša sākumā – līdz 8. februārim – un mēneša beigās – no 22. februāra – Mēness būs dilstošs, šajās dienās grieztie mati ataugs lēnāk, taču matu aplīdzināšana labvēlīgi ietekmēs to saknes, arī matus padarot spēcīgākus.

Savukārt no 8. līdz 22. datumam Mēness augs, liekot arī šajā laikā apgrieztajiem matiem augt ātrāk. Šī perioda labvēlīgajās dienās uz frizētavu var doties, ja vēlies ataudzēt garus matus vai vienkārši biežāk mainīt to griezumu un frizūras.

Labvēlīgākās dienas frizētavas apmeklējumam 2016. gada februārī – 5., 14., 20., 21. datums.

Visnelabvēlīgākās – 1., 7. februāris.

Precīzi laiki un detalizētāks februāra mēneša datumu apskats atrodams šeit. Savukārt turpinājumā piedāvājam idejas matu sakārtojumiem, kas lieti noderēs romantiskiem mirkļiem – starp citu, tieši šomēnes taču svinam Valentīna dienu!

A photo posted by @Hair (@hair) on Jan 23, 2016 at 1:08pm PST

A photo posted by @Hair (@hair) on Jan 5, 2016 at 8:04am PST

A photo posted by @Hair (@hair) on Oct 3, 2015 at 6:30pm PDT

A photo posted by @Hair (@hair) on Dec 3, 2015 at 8:17am PST

A photo posted by @Hair (@hair) on Dec 7, 2015 at 8:02pm PST

Labvēlīgās, nelabvēlīgās un neitrālās dienas matu griešanai un krāsošanai aprēķinātas Latvijai, ņemot vērā Mēness fāzes, tā stāvokli zodiaka zīmēs, Mēness dienu enerģētiku, čika laikus un Mēness aspektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!