Foto: @hairstyles/@hairstyle/@inspirehairstyles
Tuk, tuk, tuk… Vai dzirdi, ka pavasaris jau klauvē pie tavām durvīm? Ar skanīgiem putnu treļļiem, burbuļojošiem strautiņiem un pārmaiņas sološiem aromātiem.

Taču nevajadzētu vēl steigties ar cepures nobēdzināšanu skapja tālākajos plauktos, jo laikapstākļi agrajā pavasara mēnesī martā mēdz būt diezgan mainīgi un krasās temperatūras svārstības var nodarīt diezgan manāmu kaitējumu mūsu, pa ziemu novājinātajiem matiem. Tāpat kā mūsu ķermenim, arī matiem marts ir sarežģīts laiks, kad tiem jāspēj pielāgoties apkārt notiekošajām pārmaiņām.

Pavasarī, kopjot matus, svarīgi ir izvēlēties maigākas iedarbības matu šampūnus, neaizmirstot arī par kondicionieru un masku lietošanu, kas pabaros galvas ādu un atjaunos matu spīdumu, atvieglojot arī to ķemmēšanu. Ja mati tomēr ir trausli un nespodri, pavēro, vai ēdienkarte ir pietiekami sabalansēta un vitamīniem bagāta. Atceries, ka olbaltumvielām bagāti produkti, kā arī graudaugi, dārzeņi un augļi uzlabos ne tikai pašsajūtu, bet arī matus padarīs veselīgākus.

Lai mati būtu izturīgāki un nelūztu, tiem nepieciešams kalcijs, kas sastopams piena produktos un tumši zaļas krāsas dārzeņos. Savukārt, lai mati neizkristu, būtiska nozīme ir cinkam, ko var uzņemt, lietojot uzturā zivis, burkānus, zirņus un riekstus. Turklāt nevajadzētu aizmirst arī par vitamīnu lietošanu.

Īpaši svarīgi matu skaistumam ir A vitamīns (oranžie, dzeltenie un zaļie augļi un dārzeņi) un B grupas vitamīni (graudaugi, pākšaugi, liesa gaļa), kā arī C vitamīns (citrusaugļi, ogas un zaļumi), kas padara izturīgākas matu saknes. Par to, lai galvas āda nebūtu sausa, neniezētu un nelobītos, atbildīgs ir F vitamīns (dabiskās eļļas, avokado, smiltsērkšķi), bet veselīgu matu spīdumu nodrošina pietiekams E vitamīna (sēklas, olas, kviešu dīgsti) daudzums uzturā.

Jāpiebilst, ka šogad martā ir ļoti, ļoti maz labvēlīgu dienu matu griešanai. Īpaši nabadzīga šai ziņā ir marta otrā puse.

Vislabvēlīgākās dienas frizētavas apmeklējumam 2016. gada martā – 12., 18., 19. marts.

Visnelabvēlīgākās dienas – 9., 16., 23. marts.

Precīzi laiki un detalizētāks marta mēneša datumu apskats atrodams šeit.

Labvēlīgās, nelabvēlīgās un neitrālās dienas matu griešanai un krāsošanai aprēķinātas Latvijai, ņemot vērā Mēness fāzes, tā stāvokli zodiaka zīmēs, Mēness dienu enerģētiku, čika laikus un Mēness aspektus.

Savukārt raksta turpinājumā piedāvājam dažas idejas pavasarīgām frizūrām, kas ļaus pavasari sagaidīt sievišķīgi romantiskā un bezrūpīgākā noskaņojumā.

A photo posted by Hairstyles (@ighairstyles) on Nov 11, 2014 at 10:35pm PST

A photo posted by Hairstyles (@ighairstyles) on Nov 17, 2015 at 8:27pm PST

A photo posted by Hairstyles (@ighairstyles) on Feb 13, 2014 at 9:04pm PST

A photo posted by Hairstyles (@ighairstyles) on Jun 1, 2015 at 2:36pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!