Katrai dāmai ir iestrādājušies savi paradumi matu mazgāšanā. Kāda cenšas pieturēties pie ritma, mazgājot galvas rotu konkrētās dienās, cita bezpalīdzībā nopūšas, jo mati jau dienas izskaņā neizskatās pirmā svaiguma. Šoreiz piedāvājam dažādas frizūras, kas palīdzēs notušēt faktu, ka mati ir sataukojušies.

Iemesli, kādēļ cīnāmies ar diskomfortu un uzreiz neķeramies pie matu mazgāšanas tad, kad ir pārliecība, ka tomēr vajadzētu, ir dažādi – viena uzskata, ka matus nevajag "izlutināt", otra, piemēram, labi apzinās, ka vakarā dosies uz sporta zāli, kā rezultātā laikietilpīgais process būs velts. Te gan uzreiz vēlamies atgādināt: triholoģe Inga Zemīte pieņēmumu, ka bieža matu mazgāšana ir kaitīga, pieskaita pie izplatītākajiem mītiem, kas saistīti ar matu kopšanu. Cilvēki nereti domā, ka, bieži mazgājot matus, tie kļūst sausi, sāk pastiprināti taukoties vai izkrist. Matu speciāliste atklāj, ka mati jāmazgā tik bieži, cik tie kļūst netīri, jo ūdens, tāpat kā piemērots matu kopšanas līdzeklis, nekaitē mata veselībai un izturībai, kā arī nekādā veidā neietekmē to, cik lielā mērā izstrādājas sebums, kas matus padara taukainus. Ja pēc mazgāšanas tomēr parādās sausuma vai kairinājuma sajūta, pie vainas, visticamāk, ir neatbilstoša šampūna izvēle.

Ja tomēr krīti slinkumā un matus neizmazgā, iespējams, vērts pamēģināt kādu no šīm vieglajām frizūrām, kuras apkopojusi skaistumkopšanas entuziaste, kas "YouTube" slēpjas aiz segvārda "Milabu". Tev būs vajadzīgas gumijas, matu sprādzes, lakatiņš, kā arī labākam efektam – sausais šampūns. Seko video pamācībai un izmēģini kādu no matu sakārtojumiem arī tu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!