Foto: Shutterstock
Rozīgas un sārtas lūpas allaž būs modē, toņkārtai variējot no maigi sārtas un aveņu krāsas līdz piesātinātiem plūmju un bordo toņiem. Ja arī tu vēlies savu tēlu izcelt ar pamanāmu smaidu, lūpu krāsu pēc iespējas labākam tās efektam vērts izvēlēties patiesi apdomīgi. Lūk, iedvesmojoties no "Allure", izvirzījām dažas viltības, kas palīdzēs izvēlēties tev piemērotāko lūpu krāsu atkarībā no ādas toņa!

Bālai ādai

Ja esi gaišas ādas īpašniece un tai raksturīgi vēsi apakštoņi, krāso lūpas aveņu toņos, kas seju padarīs starojošāku un veselīgāku, mazinot bālumu. Lai lūpas sejā pārlieku neizceltos, izvēlies nevis piesātinātu lūpu krāsu, bet mitrinošu krāsu vai spīdumu!

A photo posted by Ashley Benson (@itsashbenzo) on Jul 18, 2015 at 6:45pm PDT

Savukārt, ja esi rudmate un lepojies ar vasaras raibumiem, nebūt nevajadzētu baidīties eksperimentēt ar košiem toņiem! Izvēlies sarkanu lūpu krāsu ar oranžiem apakštoņiem, tā izceļot savu unikālo izskatu un padarot to vēl pievilcīgāku! Turklāt šāda lūpu krāsa arī izcels un padarīs harmoniskāku ādas toni, piešķirot tam porcelāna nokrāsu.

Gaišai ādai

Ja lepojies ar gaišu ādas toni, taču tam nav izteikts bālums, izskatu pievilcīgāku padarīs sārti rozā un ogu toņi. Jāpiebilst, ka lūpu krāsas uzklāšanā nebūt nav jātiecas pēc nevainojama rezultāta. Teicami izskatīsies arī viegli izpludināts tonis, piešķirot lūpām tvīkstošu sārtumu un vienlaikus izskatoties gana dabiski.

Ja ādai ir raksturīgs zeltains apakštonis, tev labprāt gozējoties saulē, ziemas sezonā apmeklējot solāriju vai izlīdzoties ar pašiedeguma krēmu, lūpas vari krāsot jau piesātinātākā ogu tonī, kas izcels ādas mirdzumu. Savukārt ar koši sarkano toni šai ziņā gan vajadzētu uzmanīties – tas var padarīt ādu vizuāli pelēcīgāku un nespodrāku.

Bet, ja ādai raksturīgs olīvu krāsas apakštonis, kas reizēm šķiet neveselīgs, to neitralizēs oranžīgie toņi, sejai piešķirot siltāku nokrāsu.

Vidēji gaišai ādai

Ja vasarā vari iesauļoties samērā brūna, tonim nepazūdot no sejas arī rudenī un pat ziemas sezonā, padari to vēl zeltaināku ar izteiksmīgi sārtu lūpu krāsu. To izvēloties, pievērs uzmanību siltajiem toņiem, citādi pomāde kombinācijā ar sejas brūnumu var iegūt zilganu nokrāsu.

Savukārt, ja ādai nav raksturīgs ne apsārtums, ne pelēcība vai bālums, bet tā vienkārši ir gaiša ar neitrālu apakštoni, izvēlies piesātinātu ogu toni vai vīna sarkanu lūpu krāsu, kas izcels arī sejas vaibstus.

Ja lepojies ar iedegumu, sejai esot vieglā karameļu tonī, izcel to ar brūni sarkanu lūpu krāsu, vienlaikus grimā spēlējoties arī ar bronzas toņiem. Tāpat lieliski izskatīsies arī plūmju toņi.

Tumsnējai ādai

Tumsnējai ādai teicami izskatās gan rozā, gan bordo krāsas, gan koši sarkani un piesātināti toņi. Taču, ja ādai vairāk raksturīgas silto toņu nokrāsas, izvēlies oranžīgos toņus. Ja sejai nav izteikti silta vai vēsa apakštoņa, izcel izskatu ar ķiršu toņa lūpu krāsu, kombinējot to ar zeltainām ēnām.

Ja ādai tomēr ir raksturīgs vēss apakštonis, izcel izskatu ar bordo krāsas lūpu krāsu, ļaujot tieši lūpām būt izskata galvenajam akcentam un acis ietonējot vien minimāli!

Kā nevainojami uzklāt tumšu lūpu krāsu?

Kad lūpu krāsa ir izvēlēta, pienācis laiks pareizai tās uzklāšanai. Pirms lūpu krāsošanas uzklāj tām nedaudz tonālā krēma un pūdera, tā krāsojumam ļaujot būt nofiksētākam un noturīgākam.

Pēc tam ar noasinātu lūpu zīmuli, kas atbilst lūpu krāsas tonim, apvelc lūpu kontūru! Sāc ar apakšlūpu, īpašu uzmanību pievēršot mutes stūrīšiem! Pēc tam novelc kontūru gar augšlūpu, precīzi iezīmējot gan lūpu izliekumu, gan mutes kaktiņus, tā novēršot vēlāku krāsas izsmērēšanos!

Kad tas paveikts, uzklāj lūpu krāsu! Vispirms nokrāso apakšlūpu, pēc tam, saspiežot lūpas kopā, ietonē augšlūpu un ar pomādes spico galu iezīmē lūpu izliekumus.

Lai novērstu tik netīkamo misēkli, kad lūpu krāsa nonāk uz zobiem, notīri to ar pirkstu, ieliekot to mutē un izvelkot caur burta "O" formā saliktām lūpām.

Ja pomādi gadījies izsmērēt, ar korektora otiņu pielabo lūpu kontūru un novērs krāsas pleķus uz zoda vai citviet!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!