Lasītājas jautājums: Man uz sejas (uz vaigu kauliem) ir tāda kā grubuļaina un nelīdzena āda - tās nav pumpas ar baltiem galiem vai pinnes ar melniem galiem arī tauku bumbulīši tie nav. Nezinu, kas tas ir, un man neviens arī nevar paskaidrot to.
Apmeklēju kosmetologu aptuveni divreiz gadā, esmu bijusi ar sejas ādas jautājumu pie savas pilsētas poliklīnikā esošā dermatologa - nekādu rezultātu. No kādas draudzenes padzirdēju, ka ir iespējams iegūt kaut kādu vīrusu (pēc viņas vārdiem, tas esot mikroskopisks vēzītis), kas izplatīts datorlietotāju vidū.

Domāju, ka tas varbūt ir no stresa, bet laikam taču nē - man tikko bija atvaļinājums - absolūti bez stresa - āda uz sejas nav mainījusies! Baidos iet pie dārgiem ārstiem, jo nezinu īsti pat pie kura iet un vai neizmetīšu lieku naudu un tāpat nebūs nekāda rezultāta. Ko Jūs domājat par šo lietu un ja variet - iesakiet man, lūdzu, kā rīkoties un kādu ārstu labāk apmeklēt?

''Veselības centrs 4'' Ādas un seksuālās veselības aprūpes nodaļas dermatologs Linda Kapteine (t. 7310117):

Ja Jūs nelīdzeno un grumbuļainu ādu esat ieguvusi dzīves laikā un tā nav iedzimta slimība, iespējams, ka to ir radījuši dažādi krēmi, kosmētiskie līdzekļi. Tādā veidā radot sīkus tauku dziedzerīšu nosprostojumus - cistiņas. Darbojoties ar datoru, šādu "vīrusu" vai "vēzīti" iegūt nevar. Jums būtu ieteicams ārsta apmeklējums, kas izlemtu par piemērotu ārstēšanos un procedūru veikšanu (piem., augļskābju pīlingu, lāzerslīpēšanu, dermoabrāziju vai citas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!