Foto: Shutterstock

sauktais ponijs, čolka jeb mati, kas pārsedz pieri, ir lielisks veids, kā atsvaidzināt savu izskatu, tomēr ne visas dāmas sākotnēji atzīst, ka viņām piestāv šis griezums, aizbildinoties ar šauru pieri vai nepiemērotu sejas formu. Tāpat sievietes dažkārt mēdz sūkstīties, ka šāds matu griezums nav sevišķi ērti veidojams. Tomēr "Realsimple" vēsta, ka ir veidi, kā ar šo matu griezumu nedaudz paeksperimentēt un izskatīties lieliski.

Ir vairāki veidi, kā veidot savu matu griezumu, tāpēc vispirms jāsaprot, kas būs atbilstošs tieši tev. Protams, vispirms jāizpēta visas iespējas – pašķirsti žurnālus, aplūko slavenību nesenākās bildes pēc friziera apmeklējuma un saproti, kas tev patīk. Tomēr prātā jāpatur arī to, ka jāizvēlas kaut ko tādu, kas tev piestāv.

Nevar aizmirst arī par matu augšanas virzienu – ja tie jau no saknēm aug nedaudz pretējā virzienā (uz aizmuguri), tad frizierim vajadzētu piekodināt, ka ponijs jānogriež par kādu centimetru garāks, jo pēc tam, taisot frizūru, secināsi, ka tos nevar tik vienkārši ieveidot. Bet, ja vari lepoties ar lokainiem matiem, tad rēķinies, ka tos vajadzēs katru dienu veidot, piemēram, taisnojot.

Plāni un garāki mati uz pieres

Ja mati uz pieres nav nogriezti sevišķi biezā kārtā un tie ir atstāti samērā gari, caur tiem droši vien būs redzama arī piere, taču arī šim griezumam ir lieliska iezīme – tas ir ļoti viegli kopjams un vajadzības gadījumā, atspraužot to, nebūs nekādu pazīmju par tavu matu griezumu. Šis variants lieliski noderēs, piemēram, tām, kas aktīvi sporto un dažkārt atsprauž matus, lai tie netraucētu.

Taisns un perfekts ponijs

Šis griezums dāmām vairāk saistās ar kārtīgi noteiktu un perfektu griezuma līniju. Tā visbiežāk ir bieza un smagnēja, tomēr arī šajā izvēlē var ienest nelielu viegluma sajūtu. Lai to paveiktu, var izveidot matu pāršķīrumus tā, lai nedaudz redzama piere, matus nedaudz pabužināt. Nedaudz radikālāks veids – jau griešanas procesā matus uz pieres izveidot robainākus, mazinot lielo kārtības sajūtu.

Matu sakārtojums uz sānu

Jāteic, ka šis ir viens no ierastākajiem, vieglāk ieveidojamākajiem un arī pievilcīgākajiem poniju veidiem. Tas lieliski izskatīsies dāmām, kuras ikdienā izvēlas matus aizlikt aiz auss.

"Nevīžīgie" poniji

Šis matu griezums arī izpelnījies zināmu atzinību. Nereti griezuma līnija ir diezgan nelīdzena un sāni veidoti pakāpeniski garāki. Ja pratīsi lieliski ieveidot matus, taču ar to sevišķi arī nepārcentīsies, lai neradītu "perfekto" izskatu, tā var būt īsta "odziņa".

Runājot par šādu matu ieveidošanu, var noderēt matu laka vai kāds cits fiksācijas līdzeklis, taču arī ar to nevajag pārcensties, lai mati neizskatītos mākslīgi. Lai iegūtu apjomu žāvējot čolku, var izmantot apaļu suku, kas palīdzēs nedaudz pacelt to jau no matu saknēm. Protams, noderēs arī jau iepriekšminētais matu taisnotājs. Tāpat gala rezultātā var izmantot serumu spīdumam. Starp citu, to lieliski var izmantot tieši pēc lakas pūtieniem, jo šie serumi nedaudz mīkstina matus.

Taču lielu lomu jaunas frizūras izveidē spēlē arī tavs frizieris. Būs ļoti labi, ja tu nāksi ar savām idejām un piedāvāsi savu vīziju par jauno frizūru, tomēr frizieris noteikti būs labākais konsultants, kurš varēs ieteikt to, kas piestāv vislabāk.

Ja esi nolēmusi šķirties no matiem un izveidot poniju, vispirms tomēr vērts sevi iedomāties ar šo griezumu. Ja mati ir nedaudz garāki, matus var saņemt astē un ar galiem pārklāt pieri – tas ir lielisks veids, kā iejusties jaunajā tēlā un saprast, ko patiešām vēlies.

Ieteikumus, kādas frizūras izvēlēties atbilstoši sejas formai, lasi šeit.

Tomēr vienmēr vērts atcerēties, ka mati ataug, tāpēc tā nav pasaules traģēdija, ja tomēr neesi ieguvusi sev vispiemērotāko matu griezumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!