Foto: Shutterstock
Jūnijs ir gada gaišākais mēnesis – līdz Jāņiem dienas kļūst arvien garākas, bet naktis – īsākas. Pēc Līgo svētkiem dienasgaismas savukārt atkal kļūs arvien mazāk, tāpēc jāsteidz baudīt katrs saules stariņš, lai sevī uzkrātu pēc iespējas vairāk spēka un enerģijas.

Gatavojoties baudīt vasaru, sauli un jūru, nevajadzētu aizmirst par to, ka pārmērīga un ilgstoša atrašanās tiešos saules staros tomēr var arī kaitēt mūsu ādai un matiem, tāpēc, dodoties pie dabas, noteikti jāņem līdzi kāda galvassega: lakats, cepure vai platmale.

Ja ieplānots doties atpūsties uz siltajām zemēm, tad pirms tam vajadzētu atturēties no matu krāsošanas un ilgviļņu likšanas. Labāk šīs procedūras veikt pēc kūrorta apmeklējuma vai, ja iespējams, no tām kādu laiku izvairīties vispār, ļaujot matiem atveseļoties.

Vērtējot matu griešanai un krāsošanai labvēlīgās dienas jūnijā pēc Mēness kalendāra, ko piedāvā blogs tava-pasaule.lv, vērts ņemt vērā, ka 5. jūnija vakarā par skaistumu atbildīgā planēta Venera pāries greznumu un spožumu mīlošajā Lauvas zīmē un tur arī paliks līdz mēneša beigām. Tas nozīmē, ka jūnijs ir labs laiks, lai ieviestu savā izskatā kādas spilgtas, varbūt pat neparastas un ekstravagantas pārmaiņas.

Vislabvēlīgākās dienas frizētavas apmeklējumam 2015. gada jūnijā ir 13., 20. un 23. jūnijs, savukārt visnelabvēlīgākās – 10., 16. un 24. datums. 

Plašāku matu griešanai un krāsošanai labvēlīgo, neitrālo un nevēlamo dienu sarakstu iespējams aplūkot šeit. Tās aprēķinātas Latvijai, ņemot vērā Mēness fāzes, Mēness stāvokli zodiaka zīmēs, konkrēto dienu enerģētiku, čika laikus un citus Mēness aspektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!