Foto: Shutterstock
Zelta rudens ir klāt. Krāsains, brīnumains, noslēpumains, reizēm romantisks, reizēm – mazliet skumīgs vai pat negaidīti drūms. Laikapstākļiem kļūstot arvien mainīgākiem, arī mūsu garastāvoklis var mainīties tikpat neparedzami. Vienu brīdi spīd saule un arī mums kļūst jautrāk un priecīgāk, bet jau nākamajā mirklī uzlīst lietus – un arī mūsu noskaņojumā iezogas tāds kā mulsinošs miers, rāmums un varbūt pat kas mazliet melanholisks.

Viens no labākajiem līdzekļiem pret rudens depresiju, protams, ir rūpes par sevi un ļaušanās nelielai lutināšanai. Nekas tā neuzlabo garastāvokli kā jauns matu sakārtojums, kosmetologa vai masiera apmeklējums un garderobes papildināšana ar jaunām, sezonai atbilstošām lietām.

Par visām skaistuma lietām atbildīgā planēta Venera saistībā ar savu retrogrādo kustību ilgu laiku bija pavadījusi spožajā Lauvas zīmē, bet nu, 8. oktobrī, tā pārvietosies uz atturīgo Jaunavas zīmi. Tāpēc šis laiks var būt veiksmīgs tieši klasisku matu griezumu veidošanai un lietišķa stila garderobes izvēlei, jo vairāk uzmanības pievērsīsim lietu praktiskajam pielietojumam, dažādām detaļām un sīkumiem.

Venera Jaunavas zīmē ir atturīga, vēsa, praktiska un visām mīlestības un skaistuma lietām pieiet no to racionālās un loģiskās puses. Tāpēc arī attiecībās šai laikā varam kļūt mazliet ieturētāki un pat piekasīgāki, kritiskāki.

Oktobrī Mēness būs dilstošs no 1. līdz 13. datumam un mēneša beigās pēc 28. datuma. Šajās dilstoša Mēness dienās (labvēlīgajās) var doties uz frizētavu tad, ja ir vēlēšanās to apmeklēt retāk, jo nogrieztie mati ataugtu lēnāk.

Tā kā oktobris būs pārbagāts ar čika laikiem, šomēnes ir ļoti maz patiešām labvēlīgu dienu frizētavas apmeklējumam. Vislabvēlīgākās dienas būs 9., 19. un 28. oktobris, savukārt visnelabvēlīgākās – 12., 13., 23., 26. oktobris.

Precīzi laiki un sīkāks oktobra mēneša datumu apskats atrodams šeit.

Labvēlīgās, nelabvēlīgās un neitrālās dienas matu griešanai un krāsošanai aprēķinātas Latvijai, ņemot vērā Mēness fāzes, tā stāvokli zodiaka zīmēs, Mēness dienu enerģētiku, čika laikus un citus Mēness aspektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!