Foto: AP/Scanpix
Saka, ka nekad nebūs labi – tās sievietes, kas varētu dižoties ar sprogainiem matiem, bieži vien tos steidz par katru cenu padarīt taisnus, bet tās, kurām mati taisni un gludi, ķeras pie visiem līdzekļiem, lai piešķirtu apjomu un iegūtu kārotās lokas. Tā kā pamazām nāk svētku un saviesīgu pasākumu laiks, lieku reizi atgādinām, kā vien ar matu taisnotāja palīdzību, kas gadu gaitā ieņēmis teju katras sievietes labākā drauga statusu, var izveidot fantastiskas lokas.

Lai frizūra būtu noturīga un kopskats elegants, lokas nepieciešams veidot tīros un sausos matos. Protams, nevar aizmirst arī par matu saudzējošiem līdzeklīšiem, kas pasargās tavas cirtas no karstuma.

Kā jau skaidroja "Wella" treneri sava meistarklasē, būtiski vispirms konkrēto matu šķipsnu sasildīt, gluži kā matus taisnojot. Tikai pēc tam vajadzētu mēģināt veidot lokas – tā tiek panākts efekts, ka lokas veidojas jau krietni tuvāk matu saknēm, ne tikai matu galā.

Pēc tam atliek tikai tīt matu šķipsnas uz taisnotāja, lēnām velkot taisnotāju no matu saknēm līdz galiem (gluži kā parādīts video).

Tomēr vairāki speciālisti, tajā skaitā arī "Purewow" skaistumkopšanas guru, iesaka – lai kopskats būtu efektīgāks, lokas veidot ne tikai prom no sejas, bet to virzienus veidot pamīšus – kādu uz priekšu, bet kādu uz atpakaļ. Protams, tā ir katras pašas izvēle – veidot perfektas lokas vienā virzienā vai tomēr veidot mazliet haotiskāku un dabiskāku tēlu.

Tomēr praktiskas lietas nepieciešams arī praktiski atainot. Lūk, īsa pamācība, ko atradām "Youtube" dzīlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!