Foto: Shutterstock
Visas sievietes ir skaistas, tomēr mums vienmēr ir iespēja izskatīties vēl skaistākām ar grima palīdzību, proti – pareizi uzkrāsojoties. Tomēr, lai apgūtu grima uzklāšanas mākslu, ir nepieciešamas iemaņas un treniņš, lai tas izdotos nevainojami un efekts nekļūtu par defektu.

Tonālais krēms ir grima pamatu pamats, kuru ir ļoti svarīgi pareizi uzklāt. Tas palīdzēs novērst ādas nepilnības, padarīt to gludu un nevainojamu. Tāpēc ir ļoti svarīgi ievērot priekšnoteikumus, kā pareizi apieties ar tonālo krēmu. Lūk, "Cosmo" padomi.

Uzklāšanas veidi

Ir trīs līdzekļi, kas palīdzēs viegli, ātri un pareizi uzklāt tonālo krēmu:

Īpašas otas

Profesionāli vizāžisti visbiežāk izmanto tonālā krēma uzklāšanai paredzētas otas. Ar otu palīdzību ir daudz vieglāk panākt to, ka tonālais krēms tiek uzklāts gludi un vienmērīgi, tāpēc iegādājies tam paredzētās otas, un izmēģini krēmu ar tām uzklāt pati.

Sūklīši

Sūklīši ir diezgan jauns produkts dekoratīvās kosmētikas tirgū, kuru jau ir paspējuši iemīļot modes blogeri, iesakot tos iegādāties. Ar sūklīša palīdzību varēsi veikli un gludi izlīdzināt tonālo krēmu – pat, ja grima uzklāšanā esi iesācēja.

Uzklāšana ar pirkstiem

Tonālā krēma uzklāšana ar pirkstiem ir veca un laba metode, ko visbiežāk izmanto mājas apstākļos. Tas ir ļoti ekonomisks veids, turklāt ar pirkstu palīdzību vislabāk ir iespējams uzklāt un izlīdzināt tonālās putas.

Kā pareizi uzklāt tonālo krēmu

Foto: Shutterstock
1. Vispirms attīri seju no netīrumiem un uzklāj iemīļoto dienas krēmu. Pagaidi, līdz tas ir kārtīgi iesūcies.

2. Uzliec nedaudz tonālo krēmu uz plaukstas, lai tas varētu sasilt – tas palīdzēs to labāk izlīdzināt.

3. Kādā secībā vislabāk uzklāt tonālo krēmu? Ar otas vai sūklīša palīdzību vispirms noklāj zonu ap acīm. Tā palēnām noklāj visu seju, bet neaizmirsti izlīdzināt tonālo krēmu zoda un kakla rajonā, lai nepaliek strīpas.

4. Rūpīgi noklāj zonu ap degunu.

5. Kārtīgi apstrādā pieres zonu, klājot tonālo krēmu no centra un izlīdzinot pie matu līnijas.

6. Ja tevi uztrauc tumšie loki ap acīm, to maskēšanai izmanto kontūrzīmuli, kuram ir jābūt nedaudz gaišākam par pašu tonālo krēmu.

7. Ja tu izmanto sūklīti, atceries, ka pastāv divas krēma uzklāšanas metodes: sauss sūklītis palīdzēs uzklāt biezāku grima kārtu, bet mitrs radīs vieglāku efektu dienas grimam.

8. Pēc tonālā krēma uzklāšanas nostiprini to ar pūderi.

Kā uzklāt tonālo krēmu uz problemātiskas ādas

Izvēloties tonālo krēmu, ir svarīgi piemeklēt ne tikai atbilstošu toni, bet arī līdzekļa struktūru. Problemātiskas ādas noklāšanai nederēs fluīds ar blīvu tekstūru. Turklāt taukainai ādai ir ieteicams taukaināks tonālais krēms – ar tā palīdzību āda izskatīsies matēta un gluda. Pievērs uzmanību matētajiem fluīdiem, kas nesatur gaismu atstarojošas daļiņas – lieks spīdums absolūti nav nepieciešams. Turklāt daži krēmi satur antibakteriālus komponentus, kas palīdz cīņā ar problemātisku ādu. Nevajag krēmu klāt pārāk biezā kārtā, citādi tas izskatīsies kā maska. Lai radītu labāku efektu, izmanto korektoru, kur nepieciešams maskēt problemātiskās zonas, tikai atceries, ka kontūrzīmuļa tonis ar tonālo krēmu ir jāsapludina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!