Foto: PantherMedia/Scanpix
Teju katra no mums piedzīvojusi nepatīkamo sajūtu, kad mostamies ar galvassāpēm un vieglu dezorientācijas sajūtu, krietni par vēlu saprotot, ka pēdējās vīna glāzes iepriekšējā vakarā bijušas gluži liekas. Lai nepatīkamā pašsajūta neatsauktos tavā izskatā, iepazīsties ar ārvalstu grima ekspertu apkopotajiem padomiem – viltībiņām, kas ļaus maskēt uzdzīves sekas!

Sagatavošanās darbi – jau pirms miega

Galvenais iemesls, kāpēc jūties un izskaties slikti nākamajā rītā pēc viesībām, ir organisma atūdeņošanās. Lai to novērstu, izdzer glāzi ;ūdens pirms došanās pie miera. Tas uzlabos gan tavu pašsajūtu, gan izskatu nākamajā rītā!

Tāpat nodrošinies ar papildus spilvenu – ja galva nakts laikā atradīsies augstāk par pārējo ķermeni, sejas pampums būs mazāks.

Sāc ar mitrināšanu

Esi pamodusies, piespiedusi sevi izkāpt no gultas un nomazgājusi seju. Ko tālāk? Tā vietā, lai izvēlētos dienu bez grima, atvēli pāris minūtes kosmētikas uzklāšanai un sāc ar pamatīgu mitrināšanu.

Uzklāj krēmu, ļauj tam pāris minūtes iesūkties un tad uzsāc tālākos glābšanas darbus!

Atver pietūkušos plakstiņus

Kamēr ādā iesūcas krēms, mazini acu pietūkumu ar mitrinošu kompresi – gurķu vai svaigu kartupeļu šķēlītēm, melnās tējas maisiņiem vai īpašu sejas masku. Izmanto aukstumu un mitrumu – tas acīm ļaus atvērties!

Uzmanīgi ar konsīleri!

Konsīleris ir pirmās nepieciešamības prece pēc negulētas nakts, tomēr ar to jārīkojas prasmīgi! Pārāk gaišs tonis sejas defektiem pievērsīs vēl lielāku uzmanību, savukārt tumšs – radīs pleķus.

Jebkurai ādas krāsai draudzīgākais būs konsīleris ar dzeltenu pamattoni. Izmanto vieglu tā pieskārienu, un tu izskatīsies labāk jau pēc minūtes!

Ar krāsām – prasmīgi!

Izmanto krāsu spēku savā labā! Zaļš konsīlera apakštonis mazinās apsārtumu, bet dzeltens – maskēs tumšos lokus.

Lieto vaigu sārtumu

Pirms tonālā krēma uzklāšanas uz vaigiem zem to kauliem uzklāj krēmveida konsistences sārtumu. Pēc tā sapludināšanas ar tonālo krēmu, sārtais tonis būs redzams un piešķirs sejai veselīgāku izskatu.

Uzmanies no pārspīlēšanas

Pēc negulētas nakts āda ir sausāka nekā parasti, tāpēc pārmērīga tonālā krēma un pūdera kārta to tikai izcels. Tā vietā izmanto pavisam nedaudz kosmētikas, akcentu liekot uz rožainajiem vaigiem.

Acīm – matējošas ēnas

Lai acis padarītu lielākas un mirdzošākas, izvēlies matētas ēnas zemes toņos. Prasmīgi ieēnojot plakstiņus, pampums izskatīsies mazāks un acis – plašākas.

Ko iesākt ar matiem?

Lai paslēptu sagurušo izskatu, izveido vieglu zirgasti vai matu mezglu. Ja matus no sejas atglaudīsi pilnībā, tā būs akcentēta, defektiem kļūstot redzamākiem.

Kafija, kafija, kafija!

Kofeīns ne tikai mazinās galvassāpes un vājumu, bet arī liks paplašināties asinsvadiem, sejas ādai kļūstot veselīgākai un maisiņiem zem acīm – mazākiem.

Tāpat neaizmirsti par lielu daudzumu ūdens un nākamajās viesībās alkoholu lieto mērenāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!