Kas attiecas uz pieņēmumu “lēti un labi”, lai kā mums gribētos, brīnumu nav. Daudzas sievietes nopērk lētāku kosmētiku nagiem, spriežot - kāda starpība? Taču tā domāt ir naivi. Iespējams, ka pirmos gadus nekādas pārmaiņas nebūs jūtamas, taču vēlāk tas var atspoguļoties uz nagu veselību.
“Es nopirkšu puslitrīgu nagu lakas noņēmēja pudeli par latu un nu tik tagad būs!” Diemžēl skopais maksā divreiz...

Kādas problēmas var rasties? Ikviena manikīre tev pateiks, ka, lietojot nekvalitatīvu nagu laku, nagi paliek dzelteni un var sākt dalīties. Tādēļ, ja nagus krāso bieži, ieteicams izvēlēties dārgāku un kvalitatīvāku nagu kosmētiku.

Daudzas sievietes mēdz pirkt nagu lakas noņēmēju, kas satur acetonu. Lietojot šādu produktu, rēķinies, ka ar katru reizi nagi paliks aizvien sausāki un trauslāki. Tādēļ vajadzētu nopirkt vienu, dārgāku, bet labāku nagu lakas noņēmēju bez acetona un kur pēc tam redzēsi šo kvalitāti.

Ievēro: Ja nagu lakas noņēmējam uz etiķetes rakstīts, ka tas ir bez acetona, taču atverot un lietojot to, izplatās asā acetona smaka, paļaujies uz savu ožu – tur IR acetons, varbūt pavisam nelielā daudzumā, bet ir. Nagu lakas noņēmējam, kurš ir bez acetona, nav asas smakas, par to var pārliecināties, iegādājoties nagu lakas noņēmēju bez acetona, piemēram, manikīra salonos. Tu jutīsi, ka atšķirībā no lētajiem nagu lakas noņēmējiem, šādam produktam ir maigs aromāts.

Kāds ir kvalitatīvs nagu lakas noņēmējs? Tas nemaksā 1-2 latus, bet gan vismaz 5-6 latus. Ja gribi savus nagus saglābt, tad lieto dārgāku tīrīšanas līdzekli. Piemēram, veikalos parādījies jauns Latvijā ražots šķīdums nagu lakas noņemšanai, ar augu eļļu, alvejas un smiltsērkšķu ekstraktiem. Etiķete vēsta, ka tas “viegli noņem nagu laku, vienlaicīgi mīkstinot un aizsargājot nagus un ādu.” Produkts ir lētāks nekā labākajos manikīra salonos pieejamie noņēmēji, taču tajā esošā augu eļļa diemžēl nespēj kompensēt acetona nodarīto kaitējumu nagiem.

Salīdzinoši lētie nagu lakas noņēmēji neatmaksājas, it īpaši, ja tavi nagi jau ir neveseli un tu nagus krāso bieži. Kā apgalvo manikīra salona “Catherine Nail Collection” manikīra meistare Ruta Vindule: “Nevar būt nagu lakas noņēmējs pavisam bez acetona, kas maksā Ls 0,50. Pat ja tas maksā Ls 5,00, es vēl šaubos.”

Tas pats attiecas uz nagu lakām. Jo lētāka nagu laka, jo sliktāk tā turēsies uz nagiem, un arī kvalitāte būs atbilstoša cenai. Pārsvarā visās dārgajās nagu lakās cenšas nelikt acetonu, līdz ar to tās arī ilgāk žūst. Ja tirgū nopirkta nagu laka par 30 santīmiem nožūs apmēram 5 minūtēs, tad tā, kas ir bez acetona, žūst ilgāk. Tomēr tas nenozīmē, ka ātri žūstošās nagu lakas nevar būt kvalitatīvas. Tā, piemēram, nagus saudzējošas ir L’Oreal “Jet Set” nagu lakas, taču tās neizceļas ar ilgstošu noturību.

Ieteikumi nagu skaistumam un veselībai: Lai krāsojums būtu noturīgāks, nagu lakas pamatā vienmēr vēlams likt bāzes nagu laku, un krāsainajai lakai pa virsu nagu lakas stiprinātāju.

Lietojot ārstniecisko nagu kosmētiku, nav vēlams klāt virsū krāsainās nagu lakas. Ja tu sāc ārstēt nagus, tad vēlams, lai tie tiktu ārstēti, nevis pārklāti ar jebkādu nagu laku, kas satur krāsvielas.

Daži sadzīviski padomi:

  • Ja gadās kļūme, un nagu laka izlīst uz paklāja, to var mēģināt iztīrīt ar vīriešu skūšanās putām. Uz nosmērētās virsmas uzziež bārdas putas un viegli paberzē ar lupatiņu, kamēr traips vairs nav redzams. Tad samitrina šo vietu ar ūdeni un nosusina ar tīru lupatiņu. Vislabāk noder vecs dvielis.
  • Ar nagu lakas noņēmēju var notīrīt ne tikai nagu laku, bet arī sakaltušas līmes traipus no dažādiem priekšmetiem. Neizmanto to traipu tīrīšanai no apģērbiem, jo nagu lakas noņēmēji satur eļļu, kas atstāj nospiedumus uz auduma.

Lasi vēl: Kādēļ mums nepieciešams manikīrs?

Roku ādas un nagu kopšana mājas apstākļos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!