Foto: Shutterstock
Skropstu tuša, bronzeris, tonālais krēms, konsīleris, grima bāze, vaigu sārtums – tie ir tikai daži no kosmētikas produktiem, kas atrodami mūsu atvilktnītēs vai maciņos. Ja arī tu ikdienā neiztiec bez vismaz skropstu tušas un vaigu sārtuma, tad šie "Elle" grima triki tev noderēs.

Konsīleris. Nekad neuzklāj konsīleri tieši uz acu plakstiņiem, lai aizstātu grima bāzi. Tas tikai liks acu ēnām nosēsties plakstiņa ādas krunkās un kopskats būs nepievilcīgs.

Grima bāze. Ja vēlies, lai tavs grims būtu viegls, tad grima bāzi uz sejas uzklāj ar pirkstiem. Bet pamatīgākam un noslīpētākam izskatam grima bāzi uzklāj ar speciālu otiņu.

Pūderis. Pūderi vispirms uzklāj uz tām vietām, kur tava āda ir vistaukainākā un spīdīgākā. Parasti tā ir T zona. Pārējās vietās uzklāj to pēc tam, izmantojot mazāku daudzumu pūdera.

Bronzeris. Bronzeris ir paredzēts tam, lai izlīdzinātu ādas toni, tāpēc uzklāj to uz kakla, sejas un atslēgas kauliem. Pēc tam atkāpies soli no spoguļa un pavēro, vai tas izskatās vienmērīgi uzklāts un viss ir vienā tonī.

Vaigu sārtums. Kad sejai tiek uzklāts vaigu sārtums, dari to smaidot. Sāc ar vaigu apaļākajām vietām un ar otu virzies uz augšu – auss pusi. Sapludini vaigu sārtumu uz leju, virzienā uz zodu.

Uzacis. Vienmēr uzklāj uzacu zīmuli vai uzacu ēnas gar uzacu augšu. Tas izcels tavu seju un padarīs to garenāku. Visu būtiskāko par uzacu formu, krāsu un tendencēm šajā sezonā vari uzzināt šeit.

Lūpukrāsa. Smērējot lūpukrāsu, jāpārliecinās, lai tā nebūtu uzklāta pāri augšlūpai. Dari to rūpīgi un noklāj arī lūpu kaktiņus. Šeit vari aplūkot, kā izvēlēties lūpukrāsu atbilstoši ādas tonim un to precīzi uzklāt.

Acu ēnas. Vienmēr vispirms uzklāj miesas krāsas acu ēnu toni, kam nav spīduma, lai tas saskanētu ar tavu ādas krāsu. Miesas krāsas tonis būs ideālā bāze, lai uz tās sapludinātu citu, tumšāku toņu acu ēnas.

Acu zīmulis. Reizēs, kad izmanto acu zīmuli, pieliecies spogulim pēc iespējas tuvāk, izvēršot zodu pret stiklu. Uzklāšanas brīdī tādā veidā tu skatīsies uz leju, kas ir visērtākā pozīcija, lai novilku taisnu līniju.

Skropstu tuša. Nesteidzies uzklājot skropstu tušu! Dari to lēnām, sākot no skropstu saknītēm un kustini tušas otiņu zigzagā uz skropstu galiem. Tādā veidā pēc iespējas labāk uzklāsi tušu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!