Foto: Shutterstock

Šī nedēļa Latvijas skaistuma pasaulē atzīmējama kā diezgan nozīmīga. Ne velti, jo 25. februārī norisinājās dubultsvētki žurnāla "Pastaiga" 200. numura atzīmēšanas svētki, kā arī desmitais Latvijas kosmētikas topa apbalvošanas pasākums. Tajā iekļuvuši 66 izcilākie šī gada skaistumkopšanas produkti, kas pārstāv desmit dažādas kategorijas.

Dermatoloģe Lauma Valeine pasākuma gaitā atzina, ka šis ir ļoti īpašs notikums. "Kosmētikas jomā jaunumi un dažādas interesantas lietas ienāk katru dienu, bet ar šī topa palīdzību mēs varam pamanīt tiešām vērtīgas lietas, ko vērts izmēģināt, un tas mums ir labs ceļvedis, lai neapmaldītos šajos kosmētikas džungļos."

Jau otro gadu pēc kārtas kosmētikas lietotāji un nozares eksperti kopējā balsojumā par gada labāko jeb "Top of the top" produktu, kā to nosauca žurnāla "Pastaiga" galvenā redaktore Inita Saulīte-Zandere, atzina latviešu kosmētikas zīmolu "Mádara" ar "Time Miracle Ultimate Facelift" dienas krēmu.

Turpinājumā piedāvājam kosmētikas topa atzītāko produktu apkopojumu.

Kopjošā kosmētika sejas ādai

Kategorijā "Kopjošā kosmētika sejas ādai" tika izvirzīti seši produkti. Tajā ietilpa pirmās nepieciešamības līdzekļi sejas ādai gan universāli mitrinoši un barojoši, gan specifisku problēmu risināšanai. Starp produktiem gozējās "Kiehl's" eļļu koncentrāts "Daily Reviving", bagātīgi mitrinošais sejas krēms no "Florame Hydration", "Dr. Hauschka" nakts serums, mitrinošais krēms "Dramatically Different" no "Clinique", "Teaology Imperial Tea Miracle" sejas maska, kā arī "Shiseido" serums "Bio Performance Glow Revival".

Dekoratīvā kosmētika sejas pamattonim

Kategorijā "Dekoratīvā kosmētika sejas pamattonim" ietilpa labākie pūderkrēmi, korektori un bāzes sejas ādas struktūras uzlabošanai un defektu noslēpšanai. Šīs kategorijas sastāvā bija divi "Giorgio Armani" produkti kompaktais pūderis "Luminous Silk", kā arī "Maestro" pūderota, no "Bobbi Brown Shimmer Brick", kompaktais izgaismojošais pūderis, sūklītis grima uzklāšanai no "Beautyblender", "MAC Studio Concealer Duo" korektors, "Lancôme Miracle Cushion" šķidrais kompaktais tonālais līdzeklis, kā arī "Dr. Hauschka" tonālais krēms.

Aromāti

Starp iecienītākajām smaržu kompozīcijām un pircēju favorītiem parfimērijas jomā atradās "YSL Black Opium EdP", "Dolce & Gabbana The One for Men EdP", "Reload" atkārtoti uzpildāmie mini flakoni, "Acqua di Parma Colonia Club EdC", "Serge Lutens La Religieuse EdP", kā arī "Hugo Boss" ar "The Scent EdT".

Dekoratīvā kosmētika acīm

Arī starp labākajiem dekoratīvās kosmētikas līdzekļiem acīm sastopami skaistumkopšanas smagsvari. "Sisley So Intense" mitrā kontūrlīnija, "Estee Lauder Little Black Primer" ar skropstu tušas bāzi, "Bobbi Brown Perfectly Defined Long-Wear" uzacu zīmuļi, ūdensnoturīgais acu ēnu zīmulis no "Make Up For Ever Aqua Matic", "Lancôme Hypnôse Volume-à-Porter" skropstu tuša, kā arī "Giorgio Armani Eye Tint" acu ēnas.

Grims lūpām

Kategorijā "Grims lūpām" slavas laurus plūca "YSL Volupté Tint-In-Oil" lūpu spīdums, "Bobbi Brown Luxe Lip Color" un "Chanel Rouge Coco" lūpu krāsas, "Giorgio Armani Ecstasy Lacquer" lūpu laka, "MAC Retro Matte" šķidrā lūpu krāsa, kā arī lūpu balzams no "Hurraw!".

Mati

Starp labākajiem matu kopšanas kosmētikas un veidošanas līdzekļiem ierindojās "L'Oréal Professionnel Serioxyl Denser Hair" serums, "Invisibobble" matu gumija, "Schwarzkopf Professional BC Excellium Q10 + Beautifying" izsmidzināmais līdzeklis ar sudraba toni, "Moroccanoil Smooth" nogludinošais losjons, "Wella Professionals EIMI Dry Me" sausais šampūns, kā arī matu peldes maska no "Kérastase Chronologiste".

Kopjošā kosmētika ķermenim

Šajā kategorijā ietilpa kosmētika ķermeņa kopšanai, tostarp saules aizsargkosmētika, nagu lakas un produkti mājas spa rituāliem. Šīs kategorijas tops sākās ar "Florame" jasmīnu dušas eļļu, "Payot Gommage Amande" skrubi, sejas un ķermeņa attīrošo želeju no "Artemis Med", savukārt no "Beauté Pacifique" produkcijas šajā kategorijā iekļuva trīs produkti "Pit Stop" antiperspirants, "Paradoxe" ķermeņa eļļa, kā arī "Enriched Hydrating" roku krēms, no "John Masters Organics Geranium & Grapefruit" ķermeņa pieniņš, Nāves jūras sāls skrubis no "The Body Shop", "Institut Esthederm Sun Care" saules aizsardzības eļļa ķermenim un matiem, kā arī "Kure Bazaar" nagu laka.

Attīrošie līdzekļi sejas ādai

Šajā kategorijā ierindojušies ādas attīrītāji – līdzekļi dekoratīvās kosmētikas noņemšanai, skrubji un losjoni. Starp tiem – "Stendera Savvaļas Roze" ar maigi attīrošo skrubi, "Talika Photo-Pure" pīlinga maska, micelārā eļļa no "Vichy Pureté Thermale", "Payot My Payot Brume Eclat" izsmidzināmais tonis, "Mádara" micelārais ūdens, kā arī "Philips VisaCare" mikrodermabrāzijas sistēma.

Pretnovecošanas kosmētika

Jaunākie un efektīvākie skaistumkopšanas industrijas sasniegumi cīņā ar daudzveidīgajām novecošanas pazīmēm iekļaujas šajā kategorijā. "Beauté Pacifique Clinical Super3 Booster" krēms, "Mádara Time Miracle Ultimate Facelift" dienas krēms, "Elemis Pro-Collagen Hydra-Gel" lokšņveida acu maska, "Institut Esthederm Cyclo System" jaunības krēms kaklam un dekoltē, "Lancôme Visionnaire Nuit Beauty Sleep Perfector Gel-in-Oil" nakts krēms un "Sensai Cellular Performance Extra Intensive" sejas maska.

Kosmētika vīriešiem

Visbeidzot tops, kas īpaši svarīgs stiprā dzimuma pārstāvjiem. Šajā kategorijā iekļautas skūšanās putas, ādas kopšanas kosmētika, kā arī anti-age kosmētika. Topu atklāj "Proraso" bārdas eļļa, "Elemis Anti-Fatigue" gels ādai ap acīm, "Stenders" skūšanās putas un balzams pēc skūšanās vīriešiem, "Biotherm Force Supreme Youth Architect" krēms, kā arī "Kiehl's Body Fuel All-In-One" enerģizējošais mazgāšanās līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!