Foto: Shutterstock

Kā zināms, šīs sezonas matu kopšanas un veidošanas tendenču kopsaucējs ir brīvība – tātad ir īstais laiks, lai visas sprogaino matu īpašnieces ļautu vaļu savām dabīgajām lokām. Jāatzīst, ka sprogu savaldīšana tomēr nav nekāds diži vieglais darbs, tādēļ šoreiz sniedzam dažus padomus, kas ļaus lokas savaldīt un likt tām izskatīties satriecoši.

Runājot par sprogām, interesantu stāstu mums atklāja arī aktrise, dziedātāja un raidījumu vadītāja Vita Baļčunaite. "Bērnībā man bija taisni mati, tomēr dabiski, ka tie, kuriem ir vijīgi mati, vēlas, lai tie būtu taisni, un otrādi – tiem, kuriem ir taisni, sapņo par lokām. Arī man gribējās, lai mati sprogojas. Un pamazām pamanīju, ka domu spēks sāk īstenoties. Piemēram, pēc lietus mati sāka čirkoties," atzīst Baļčunaite.

Foto: F64

"Tagad, lai panāktu šādu pašu efektu, pēc mazgāšanas vēl mitros matu galos iebužinu matu kopjošu eļļu. Tā kā mati pēc savas struktūras ir sausi, eļļiņa tos reizē gan baro, gan ieveido. Ja dodos uz kādu pasākumu vai pirms to vadīšanas jeb uzstāšanās, mitros matos ievietoju matu putas kuplumam vai matu želeju sprogām. Tomēr ikdienā šos līdzekļus nelietoju, jo tie ļoti sausina matus," savos vijīgo matu kopšanas noslēpumos dalās Vita.

Pareizu produktu izvēle un pielietošana

Mūsdienu plašajā skaistumkopšanas produktu sortimentā var apmaldīties, tāpēc īpašu vērību pievērs katra produkta lietošanas nolūkam un tā īpašībām.

Foto: Shutterstock

Runājot par produktu lietošanu, tā kā lokainu matu īpašniecēm matu struktūra nav pavisam gluda, svarīgi, ka, piemēram, kondicionieris tiek kārtīgi ieziests matos. Labākais veids, kā to izdarīt – līdzekli ieziest nevis matu galos, bet nedaudz augstāk un tad šo produktu ar velkošām kustībām iestrādāt arī matu galos.

Loku veidošanas tehnikas bez ierīču izmantošanas

Nav noslēpums, ka ne vienmēr, paskatoties spogulī, esam apmierinātas ar to, ko redzam, jo mati nekrīt tā, kā mēs vēlamies, vai arī šodien vienkārši nav "labā matu diena". Lai tos savaldītu dažkārt ķeramies pie karstajiem ieročiem jeb lokšķērēm, matu taisnotājiem un citiem matu ieveidotājiem, taču katru reizi, izmantojot šos sievietes palīgus, vērts atcerēties, ka tie tomēr bojā matus. Tā vietā mēģini atrast ideālo loku savaldīšanas veidu, lai tiki bieži nesanāktu bojāt matus.

Pirms mati ir izžuvuši, vēl labāk pat tad, kad tie ir galīgi slapji, tos var sadalīt vairākas daļās un vienkārši savirpināt. Matiem izžūstot, ar pirkstiem tos izķemmē – lokas būs gludas un perfektas.

Taču, lai iegūtu mazliet haotiskas, taču brīvību kliedzošas cirtas, var piekopt šādu vienkāršu metodi – matu galus saņemt plaukstā un celt tos aukstāk pie galvas, it kā sabužinot tos, taču saudzīgi. Vēl labāk, ja mitros matos esi ielikusi matu putas, tad lokas būs haotiskas, taču nepārklāsies ar pūku, jo būs savilktas.

Savāktas lokas var iegūt, dodoties gulēt ar sapītiem vai copē saveidotiem matiem.

Sauso matu galu mitrināšana

Cirtainiem matiem raksturīgi ļoti sausi gali, tāpēc par to kopšanu jāpiedomā īpaši. Lielisks veids, kā ar to cīnīties – vispirms uzsmidzināt siltu ūdeni uz matu galiem, bet pēc tam tajos iestrādāt olīvu vai kokosriekstu eļļu. Mirdzums garantēts!

Citi mazi knifiņi

  • Jo vairāk aiztiksi matus, kad tie būs sausi, jo pūkaināki un nevaldāmāki tie kļūs;
  • Vislabāk matiem ļauj žūt pašiem un nefēno tos;
  • Matu mazgāšanas beigās izskalo matus ar aukstu ūdeni, lai tie kļūtu mirdzošāki;
  • Lai mati nesaveltos naktī, kamēr guļam, palīdzēs zīda spilvendrānas!

Raksta tapšanā izmantota informācija no Popsugar.com, Gurl.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!