Foto: Shutterstock
Pēc garajām un saulainajām vasaras dienām, kad mati bijuši pakļauti saules stariem, ir vērts par tiem parūpēties. Taču matu mitrināšanai, atjaunošanai vai taukainības novēršanai nebūt nav jāmeklē dārgo zīmolu matu maskas. Tās vari pagatavot mājās pati no tādām sastāvdaļām, kas noteikti ir tavā virtuves skapītī vai ledusskapī.

Ne velti mūsu vecmāmiņas zināja, ka matiem ik pa laikam nāk par labu, ja tajos notur jēlu olu, kas sajaukta ar medu, vai, piemēram, olīveļļu. Nespodriem matiem līdzēs piena produkti (skābais krējums, jogurts), niezošai galvas ādai – citronu sula, matu kuplumu atjaunot palīdzēs alus, bet medus ir universālais glābiņš sausiem matiem. Taču, pavienojot vairākus superproduktus vienā maskā, būsi tikai ieguvēja. Lūk, piecas vērtīgas matu maskas, ko iesaka "Style Caster".

Mitrinoša maska

Šīs maskas pagatavošanai vajadzēs auksta spieduma olīveļļu (4 ĒK) un šķidru medu (2 ĒK). Eļļu pirms sajaukšanas ar medu nedaudz uzsildi mikroviļņu krāsnī, apmēram 15–20 sekundes. Tad sajauc abas sastāvdaļas un iesmērē matos. Uzliec galvai dušas cepurīti un ļauj maskai iedarboties apmēram 20 minūtes. Pēc tam matus izskalo, kā ierasts. Svarīgi – labāk izmanto remdenu ūdeni, nevis pārāk karstu.

Maska, kas palīdz cīnīties ar pūkainiem matiem

Lai pagatavotu masku, kas novērsīs matu pūkošanos, vajadzēs bezpiedevu jogurtu (120 ml), šķidru medu (120 ml) un mandeļu eļļu (1 ĒK). Visas sastāvdaļas sajauc vienmērīgā masā un iesmērē matos. Atstāj masku ievilkties 20 minūtes, bet pēc tam izskalo matus ar šampūnu un ūdeni. Mati pēc procedūras vairs nebūs tik spuraini un šo efektu saglabāsi, ja masku lietosi vismaz divas reizes mēnesī.

Atjaunojoša maska

Īpaši atjaunojošai matu maskai vajadzēs vienu olu, banānu, medu (2 ĒK), avokado pusīti, olīveļļu (3 ĒK) un paniņas vai kefīru (3 ĒK). Vispirms ar dakšiņu saspaidi banānu un avokado, pēc tam smalkajā putriņā iemaisot arī olu. Tad matu maskai pievieno paniņas, medu un olīveļļu. Masku rūpīgi iesmērē matos un ļauj tai nostāvēt 20 minūtes. Pēc tam matus izmazgā – matiem pēc šīs maskas jābūt atjaunotiem un veselīgāka izskata.

Maska matu spīdumam

Lai iegūtu masku, kas matus padarīs skaisti spīdīgus, vajadzēs olīveļļu (3 ĒK), kokosriekstu pienu (120 ml) un viena avokado mīkstumu. Vispirms ar dakšiņu saspaidi putriņā avokado. Tad tam pievieno abas atlikušās sastāvdaļas un kārtīgi samaisi masku. Pēc tam masu uzsildi mikroviļņu krāsnī apmēram 20 sekundes. Silto masku ieklāj visu matu garumā un noturi apmēram 30 minūtes. Pēc tam pilnībā izskalo no matiem un baudi efektu.

Taukainu matu glābiņš – jogurta maska

Ja tavi mati ir taukaini, tad tiem palīdzēs maska, kas pagatavota no bezpiedevu jogurta (5 ĒK), ēdamkarotes sodas un ēdamkarotes citronu sulas. Visas trīs sastāvdaļas rūpīgi samaisi un uzreiz iesmērē matos, lielāko tiesu atstājot matu saknēm. Noturi matos masku 30 minūtes un izskalo. Ja matiem ir tendence būt ļoti taukainiem, šādu masku vari izmantot pat reizi nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!