Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka daudzu sieviešu vannasistabas plauktiņos un kosmētikas maciņos atrodami ievērības cienīgi kosmētikas krājumi, kas ikdienā nemaz netiek lietoti un turklāt - patiesībā nav vajadzīgi. Turpinājumā www.goodhousekeeping.com apkopotie kosmētikas produkti, bez kuriem, izrādās, varam lieliski iztikt.

Acu krēms

Ja mosties ar nedaudz aizpampušām acīm un uzskati, ka tieši acu krēms ir problēmas labākais risinājums, ņem vērā, ka acu krēma lietošana būs tikpat efektīva kā vēsas kompreses vai pat atdzesētas kartupeļu vai gurķu šķēlītes, ko uzlikt uz acīm, apgalvo skaistumkopšanas speciālisti.

Tiesa, ja vēlies aizkavēt ādas novecošanos, tad tomēr ir vērts izvēlēties kvalitatīvu krēmu ādai ap acīm, kas novērsīs tās elastības zudumu.

Praimeris jeb grima bāze

Ja vien negatavojies īpašai fotosesijai karstā vasaras dienā vai arī nozīmīgam pasākumam visas nakts garumā, grima bāze tev nav nepieciešama. Kvalitatīvai kosmētikai nevajadzētu no sejas nokust, taču, ja tā tomēr notiek, nomaini tonālo krēmu vai konsīleri pret savam ādas tipam piemērotāku, kā arī dienas gaitā atsvaidzini grimu, lietojot matējošas salvetes un pūderi.

Ādas toniks

Ja tu jau lieto attīrošu pieniņu un mitrini seju ar līdzekli, kas ādu pasargās arī no saules kaitīgā starojuma, tad toniks nebūt nav nepieciešams, teic speciālisti. Tas bieži vien satur spirtu, kas sausina ādu, kā rezultātā tā kļūs nevis maigāka, bet gan vēl taukaināka, izstrādājoties vairāk dabiskajām eļļām.

Laineris

Ja nevēlies kaķa acs efektu, acu krāsošanā vari lieliski iztikt vien ar skropstu tušu un, iespējams, ēnām. Dienas grimam pilnībā pietiks ar vairākām skropstu tušas kārtām, ja to uzklāsi prasmīgi – ietonē skropstu apakšējo daļu pie plakstiņa, tušu uzklājot arī skropstu saknēm.

Kondicionieris, ko nevajag izskalot

Pēc matu izmazgāšanas vienkārši uzklāj tiem kondicionieri, ļauj iedarboties pāris minūtes vai arī izvēlies matu masku un atstāj to matos uz pusstundu. Pēc tam izskalo matus, un kondicionieris, ko lietot pēc mazgāšanas, to neskalojot, vairs nebūs nepieciešams!

Smagnējs tonālais krēms

Tev nebūt nav vajadzīga bieza tonālā krēma kārta, lai tu izskatītos labi! Pietiks ar kvalitatīvu konsīleri un mitrinošu, viegli tonējošu līdzekli, un āda izskatīsies lieliski!

Skropstu uzliecējs

To pašu efektu, ko rada skropstu uzliecējs, vari panākt, ja pēc skropstu nokrāsošanas ar tušu tās ar pirkstiem atlieksi uz augšu un pāris sekundes paturēsi šādā stāvoklī, apgalvo grima eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!