Foto: Shutterstock
Kaut arī alus var šķist neikdienišķa sastāvdaļa, ko iekļaut skaistumkopšanas rutīnā, tam ir savas priekšrocības. Alus palīdz efektīvi attīrīt matus no netīrumiem un taukiem, savukārt tā putas labi noder cīņā ar pūtītēm tā sastāvā esošā rauga dēļ. Raugs ir arī labs B vitamīnu, olbaltumvielu, selēna, kālija, dzelzs, cinka un magnija avots.

Lūk, kādas idejas, kā iekļaut alu ādas un matu kopšanā, piedāvā portāls "Medicaldaily.com". Jāpiebilst, ka vislabākā izvēle skaistumkopšanas procedūrām ir nefiltrētais alus, jo tajā ir visvairāk aktīvo vielu.

Matu veselībai


Līdzeklis skalošanai

Sastāvdaļas: aptuveni puse glāzes destilēta ūdens un tikpat daudz alus; divas tējkarotes ābolu sidra etiķa; septiņi pilieni citrona ēteriskās eļļas.

Lietošana: Izmazgā matus ar šampūnu, tad ielej matos līdzekli skalošanai, iemasē un noskalo ar remdenu, ne karstu ūdeni. Rekomendējamais lietošanas biežums - reizi mēnesī.

Kondicionieris

Sastāvdaļas: viena glāze silta alus; viena tējkarote jojobas eļļas.

Lietošana: Izmazgā matus ar šampūnu un tad liec lietā alus kondicionieri, maigi iemasējot to matus, tad kārtīgi izskalo.

Sejas ādai


Maska

Sastāvdaļas: viena tējkarotes alus; viens olas baltums; viens piliens mandeļu ekstrakta.

Lietošana: Sakul visas minētās sastāvdaļas kopā. Notīri seju ar parasto attīrīšanas līdzekli un uzklāj masku. Ļauj tai nožūt – kad masa ir sausa, noskalo ar remdenu ūdeni.

Alus un zemeņu skrubis

Sastāvdaļas: divas trīs zemenes; daži pilieni alus.

Lietošana: Saspaidi zemenes ar dakšiņu un tad pievieno alu, rūpīgi samaisi. Uzklāj uz sejas, iemasē ar apļveida kustībām un ļauj iedarboties aptuveni 15 līdz 20 minūtes. Noskalo, pēc tam uzklāj rutīnas sejas kopšanas līdzekļus.

Alus kā ēdienu sastāvdaļa


Ja šajā nedēļas nogalē gribas palutināt arī vēderu ar kaut ko gardu, alu var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. Apkopojām interesantākās un smeķīgākās receptes no "Tasty" apcirkņiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!