Foto: Shutterstock

Sievietes mēdz tērēt milzu naudu par skaistumkopšanas procedūrām, un dažkārt tas ir ļoti nepraktiski, jo ir procedūras, bez kurām var iztikt. Ja ir vajadzīga īpaša matu mitrināšana vai atjaunojoša procedūra, mēs varam daudz ko paveikt mājas apstākļos un lieki netērēties. Uzzini "Womanparadise", kas ir tie mīti, no kuriem mēs varam izvairīties!

Lai netērētu lieki naudu, ņem vērā – šos piecus padomus var ignorēt!

Nav vajadzīga matu balināšana

Vairums stilistu uzskata, ka pirms matu krāsošanas tev vajag atkal un atkal balināt matu saknes, tomēr tas tā nav. Ir iespējams sajaukt nepieciešamās krāsas un toņus, lai panāktu līdzīgu toni, un tas nenozīmē, ka mati ir jābalina. Ja tev katru reizi tiek krāsoti mati vienā tonī, pirms tam tos balinot, aizdomājies par meistara kvalitāti.

Nav vajadzīgas atjaunojošas procedūras

Bieži vien pirms matu krāsošanas stilisti saka, ka mati ir novājināti un pirms krāsošanas tie ir jāatjauno. Ja tu pati tā neuzskati un, tavuprāt, mati jūtas labi, droši no piedāvājuma atsakies. Kvalitatīvas krāsas pašas par sevi rūpējas par matiem, savukārt, ja tu vēlies atjaunojošas matu procedūras, veic tās mājās pati, liekot matos maskas vai eļļas.

Nav jāpērk viena zīmola produkti

Foto: Shutterstock

Labam matu šampūnam naudu taupīt nevajag. Balzamam, maskai vai veidošanas līdzekļiem gan tu vari ietaupīt naudu. Svarīgi ir saprast, ka lētāki produkti taviem matiem nenodarīs kaitējumu tikai tāpēc, ka zīmols ir mazāk atpazīstams.

Tev nav jāgriež mati reizi mēnesī

Tas, ka mati pēc biežākas to apgriešanas ātrāk aug, ir mīts. Mati aug no saknes, un matu saknei nav ne jausmas, kas notiek ar matu galiem. Ja mati neķeras un frizūra apmierina, nav nekādas jēgas tos nepārtraukti apgriezt.

Mati nav jāmazgā katru dienu

Neņemot vērā to, ka uz šampūnu pudelēm rakstīts "der ikdienas mazgāšanai", vienīgais iemesls, lai matus mazgātu katru dienu, ir tas, ka tavi mati ātri taukojas un zaudē formu. Skaidra lieta, ka, katru dienu mazgājot matus, ātrāk izbeigsies šampūns (īpaši - mazgājot garus matus), un tev būs atkal jāiet uz veikalu pirkt jaunu. Optimālākais matu mazgāšanas biežums ir katru otro vai trešo dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!