Foto: PantherMedia/Scanpix
Iekļaujot ēdienkartē noteiktus produktus, var nodrošināt matu augšanai nepieciešamās vielas un veicināt to augšanu, ir pārliecināti trihologi - matu veselības speciālisti.

Kā vēsta resurss "woman.delfi.ua", piecos tālāk minētajos produktos ir daudz vērtīgu vitamīnu, kas patiešām spēj novērst matu izkrišanu un nostiprināt mata sīpoliņu.

Līderpozīciju matiem veselīgo produktu topā ieņem zivis, kurās ir daudz Omega-3 taukskābju. Īpaši tas attiecas uz treknajām zivīm - lasis ir ne tikai garšīgs, bet arī lielisks olbaltumvielu avots. Lietojot to uzturā regulāri, mati iegūst tiem nepieciešamās vielas un dabīgu spīdumu. Turklāt zivju lietošana uzturā arī palīdz nostiprināt matus un stimulē to augšanu.

Nākamajā vietā šajā topā ir dārzeņi un zaļumi. Šajos produktos ir daudz derīgu vielu un vitamīnu, kas matiem ir absolūti nepieciešamas.

Godpilno trešo vietu ieņem dažādas pupas. Ja esi trauslu, viegli lūstošu matu īpašniece, tās noteikti jāiekļauj ēdienkartē. Regulāri lietojot sarkanās vai baltās pupiņas, tu veicināsi matu augšanu, jo tajās ir daudz olbaltumvielu. 

Ceturtais matu augšanai svarīgais produkts ir rieksti. Regulāra našķošanās ar riekstiem nodrošinās kuplus un veselīgus matus. Jo īpaši Brazīlijas riekstos ir daudz selēna, kas tiek uzskatīts par vienu no vērtīgākajām dabīgajām vielām, kas paātrina matu augšanu.

Matiem veselīgo produktu pirmo piecinieku noslēdz putnu gaļa - tītara vai vistas gaļā ir daudz viegli pārstrādājamas dzelzs. Tāpēc, lietojot uzturā produktus no šo putnu gaļas, mati kļūs spīdīgāki un veselīgāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!