Foto: Shutterstock
Ak, skaistas lokas izskatās tik fantastiski! Tomēr, ja tev nav lokaini mati, regulāra to ieveidošana var pamatīgi pabojāt skaisto galvas rotu. Kā izveidot lokas bez matu karsēšanas? Lūk, mums ir dažas atbildes!

Bizes

Noteikti daudzas jau reiz būs pamanījušas vai apzināti izmēģinājušas salokot matus ar bižu pīšanas palīdzību. Tiesa, šis ir vareni labs veids tām, kuras no rīta vēlas ilgāk pagulēt vai vienkārši neatliek laiks ikrīta skaistuma rituāliem. Tādā gadījumā bizes var pīt jau iepriekšējā vakarā. Lai cirtas veidotos teju no matu saknēm, lielisks variants šajā gadījumā būs franču bize. Tomēr arī šeit var improvizēt un izmēģināt dažādus bižu veidus, jo katrā gadījumā lokas būs nedaudz citādākas. Galvenais atcerēties, ka pinumu vajag veidot nedaudz mitros matos.

Lielās gumijas galvassaites

Tām, kuras vēlas, lai lokas nesāktos no pašām matu saknēm, vajadzētu izmantot gumijas galvassaites. Arī šajā gadījumā matiem jābūt nedaudz mitriem. Šeit būtiski atgādināt – jo biezāka matu gumija un biezākas matu šķipsnas, jo lielākas lokas. Lūk, video pamācība.

Mazās, ciešās copītes

Ja vēlies koncentrēties uz matu apjomu ar izteiksmīgām lokām, palīdzēs mazo copīšu tehnika. Paņem matu šķipsnu un savij tik cieši, lai tā izveido mazu copīti, piestiprini to ar mazu matu sprādzīti. Vajag tikai nelielu pacietību un mazliet vairāk laika, tomēr rezultāts ir patiešām iespaidīgs.

Salmiņi

Diezgan neierasti, bet loku veidošanā var palīdzēt arī salmiņi. Aptinot mitru matu šķipsnu ap salmiņu, galus nostiprini ar mazajām sprādzītēm. Šādā veidā iegūsi interesantas lokas. Tiesa, arī šis variants prasīs zināmu laiku.

Zeķes

Zeķei atkal pazudis pārītis? Tām dāmām, kuras vēl nav atradušas lieliskāko veidu, kā iegūt lokas, iespējams, noderēs kaut kas pavisam neparasts – zeķes matos. Sadalot matus šķipsnās, savijot tos un aptinot ap zeķēm, patiesībā vari iegūt diezgan skaistas lokas. Video pamācībā paskaties, kā to pareizi darīt!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!