Foto: DELFI
"Skaista, dzīvesgudra un viegla savās izpausmēs. Sieviete ar lielo burtu, jo ikdienā uzklausīts un salīmēts ne viens vien dzīvesstāsts. Kur viņa noglabāja psiholoģes darba gaitās uzņemto grūtumu, mēs uzzinājām 2013. gadā, kad mammai tika atklāts limfas vēzis ceturtajā stadijā.

Par viņas sievišķības spēju saglabāt mums sievietēm tik sarežģīto mieru un dzīvesprieku, pieņemot notiekošo ar smaidu, es viņu apbrīnoju, un ļoti vēlos kaut nedaudz papildināt viņas ikdienas sievišķību ar šo lielisko iespēju – gūt atgādinājumu sev: esmu burvīga sieviete burvīgos notikumos," tā Maijas dzīvesstāstu aizvadītajā nedēļā izsludinātajā 8. marta pārvērtību konkursā mums uzticēja viņas meita Kristīne Ragaine.

Ar Kristīnes sirsnīgo stāstu par savu īpašāko sievieti pasaulē – mammu Maiju – iepazināmies jau minētajā Viņa.lv un imidža skolas – studijas "Unastyle" organizētajā pavasarīgajā konkursā, kurā ikviena lasītāja varēja konkursam pieteikt sievieti, kura, tuvojoties Sieviešu dienai, pelnījusi īpašu lutināšanu, kā arī stila un meikapa konsultāciju.

Pateicoties meitas sirsnīgi patiesajam konkursa pieteikumam, Maija izbaudīja dīvas cienīgu pēcpusdienu viesmīlīgajās imidža skolas – studijas "Unastyle" telpās, kur par meikapu parūpējās un vērtīgos padomos dalījās vizāžiste Jana Kozlova, savukārt frizūru un nelielu ieteikumu par matu griezumiem, kā arī frizūru sakārtojumiem ikdienā sniedza "Unastyle" audzēkne Alise Alka.

Foto: DELFI

Vizāžiste Jana Kozlova: "Maijai ieteiktu atturēties no drūmiem un tumšiem toņiem ne tikai apģērbā, bet arī dekoratīvās kosmētikas izvēlē, priekšroka jādod vieglākiem un gaišākiem toņiem, piemēram, persiku krāsai un pasteļtoņiem. Maijas ikdienai ieteicams izvēlēties aptiekās un bioloģiskajos veikalos iegādājamus sejas kopšanas produktus, īpašu uzmanību pievēršot kosmētikai ar atzīmi – bez parabēniem.

Tā kā Maija veselības ierobežojumu dēļ pagaidām atturas no dekoratīvās kosmētikas lietošanas, izvēlējos uzklāt vieglu un neuzkrītošu meikapu, akcentu liekot uz izlīdzinātu sejas ādas toni un izceltu skropstu līniju. Viņas ikdienai pietiks ar kopjošu BB krēmu un vieglu korektoru, kas veiksmīgi nomaskēs noguruma pēdas acu zonā.

Savukārt acu ēnas izvēlējos bēšā tonī, kombinējot to ar pelēcīgi brūno. Izvēloties acu ēnas ikdienai, priekšroka būtu jādot krāsām no maigi brūniem līdz šokolādes brūnajiem toņiem. Vaigu kaulus akcentēju ar persiku krāsas vaigu ēnām. Savukārt lūpu krāsu izvēlējos maigu aveņu krāsas tonī. Kopumā lūpu krāsas Maijai iesaku izvēlēties gaišas un matētas.

Dekoratīvajā kosmētikā akcents jāliek uz vieglumu. Maijai par prieku mūsdienās ir pieejams plašs dekoratīvās kosmētikas klāsts, kas ne tikai parūpēsies par lietotājas izskatu, bet vienlīdz labi arī nodrošinās vajadzīgo sejas ādas kopšanu."

Foto: DELFI

"Unastyle" audzēkne Alise Alka: "Pārvērtībās Maijai sniedzu nelielu konsultāciju par to, kādu matu griezumu labāk izvēlēties. Tāpat arī sniedzu ieskatu, kā ātrāk un pēc iespējas vienkāršāk izveidot labu frizūru ikdienas steigā.

Mērķis bija izveidot apjomu matiem, ko es izdarīju, vienkārši uzkasot matus pie saknēm, tos pieķemmējot un fiksējot ar matu laku. Rezultātā abas bijām priecīgas, un Maija teica, ka ņems vērā ieteikumus, ko sniedzu viņai konsultācijā par jaunu matu griezumu."

Turpinājumā piedāvājam iepazīties arī ar pašas konkursa uzvarētājas gūtajiem iespaidiem par pārvērtību pēcpusdienu, kā arī viņas meitas Kristīnes stāstu, kas iedvesmo nepadoties un nezaudēt cerību arī dzīves grūtākajos brīžos.

"Mana mamma bija sajūsmā par pārvērtībām. Viņa staroja visu vakaru! Stāstīja mums par to, kā viss notika," pavēstīja Maijas meita Kristīne, kura arī bija tā, kas pieteica savu mammu pārvērtībām.

Maija vairākkārt atgādina arī citām sievietēm parūpēties par savu veselību un nebeidzamajā dzīves skrējienā atrast laiku atelpas brīžiem un pārdomām.

Ar dzīvespriecīgo un sievišķīgi eleganto Maiju sarunas ritēja raiti, un šķita, ka it nekas pat neliecinātu par slimību, kas atklāta pirms trim gadiem. Kopš tā brīža Maijas dzīve ir mainījusies. Viņa arī atzīst, ka par to nekad nerunā, tāpēc liels pārsteigums bijis meitas drosmīgais solis un pieteikums konkursam. "Kad meita parādīja pieteikumu par mani, es apraudājos," atzīst Maija.

Kopš diagnozes atklāšanas Maijas dzīvesveids ir mainījies. Lielāka uzmanība tiek veltīta tieši ekoloģiskajiem produktiem un arīdzan dabīgajai kosmētikai, un sarunas laikā Maija vairākkārt atgādina arī citām sievietēm parūpēties par savu veselību un nebeidzamajā dzīves skrējienā atrast laiku atelpas brīžiem un pārdomām.

Liels Maijas atbalsts itin visā ir viņas vīrs un bērni, kas arī uzmundrina tad, kad vairs nav spēka. Tāpat par labu noskaņojumu mēdz parūpēties arī Maijas friziere Ogrē, kura allaž ieveidojot skaistas frizūras, kuru nepieciešamībai ķīmijterapijas novārdzinātajos matos senāk likti ne tikai piespraužamie mati, bet arī pielaikotas parūkas un dažādas cepures. "Šie man skaitās jau gari mati," smaidot stāsta dzīvespriecīgā psiholoģe.

Ādas krāsa man ir tādā, teiksim, interesantā tonī. Arī mati ir krietni cietuši. Bet dzīve jau ir viens liels rūdījums.

Viņa arī atzīst, ka sākotnēji ārstu noteikto diagnozi bijis grūti pieņemt. Tas bijis pamatīgs trieciens, kas dzīvi sagrieza kājām gaisā. "Tad jau sev pati sāku uzdot un meklēt atbildes uz jautājumu: kāpēc tieši es?" stāsta Maija. Tiesa, tam, kāpēc tā noticis tieši ar viņu, izskaidrojuma nav, jo nekas iepriekš neliecinājis par šo slimību. Vien bijusi augsta temperatūra, kas arī bijis iemesls, lai dotos pie mediķiem, kas tālāk atklājuši progresējošo slimību jau ceturtajā stadijā.

Maijai līdz šim aiz muguras bijuši vairāki ķīmijterapijas kursi, kā arī daudzi vēl ir priekšā, taču viņa ir optimistiska nepadoties."Ādas krāsa man ir tādā, teiksim, interesantā tonī. Arī mati ir krietni cietuši. Bet dzīve jau ir viens liels rūdījums," ar gaišu humoru noteic psiholoģe. Viņa apņēmīgi uzskata, ka notiekošajam padoties nedrīkst un slimība ir jāuzveic. Tāpēc jau aprīlī Maiju gaida kārtējais pārbaudījums cīņā pret slimību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!