Foto: PantherMedia/Scanpix
Rudens ir piemērotākais laiks, lai savā grimā ieviestu jaunas un drosmīgas tendences. Viena no tām ir izteiksmīgas lūpas, kas krāsotas sarkanā tonī. Tiesa, pirms ķeries pie lūpu paspilgtināšanas, ņem vērā resursa "Cosmopolitan" apkopotos padomus!

1. Burgundijas, bordo un plūmju toņa lūpu krāsu ieteicams lietot, pošoties vakara pasākumiem, savukārt dienā izvēlies maigākas nokrāsas sārto toni! Tāpat speciālisti aicina pievērst uzmanību apģērba krāsām un faktūrai, kam teicami jāsaskan ar lūpu toni.

2. Izvēloties tumšu lūpu krāsu, jāpievērš uzmanība tās nokrāsai. Speciālisti sarkanās pomādes iedala pēc četrām nokrāsām – rozā, brūnas, violetas un koši sarkanas. Izvēloties sev piemērotāko, vadies pēc matu un ādas krāsas – jo tumšāka esi, jo izteiksmīgāku lūpu krāsu vari atļauties. Savukārt gaišas ādas un blondu matu īpašniecēm ar tumšajiem toņiem vēlams būt piesardzīgām.

3. Lai atrastu pareizā toņa lūpu krāsu, izmēģini to uz baltas salvetes. Krāsu kontrasts ļaus veiksmīgi noteikt pomādes pamattoni.

4. Kad aptuvenais lūpu krāsas tonis atrasts, noslauki testeri ar salveti un, izmantojot to lūpu krāsas pusi, kam cilvēki pieskaras retāk, uzklāj to savu lūpu centrā plānā kārtiņā. Tā tu acumirklī noskaidrosi, vai tonis seju izgaismo, vai, tieši otrādi, rada noguruma efektu,

5. Lai uzklātu tumšu lūpu krāsu nevainojami, izmanto otiņu! Sāc lūpas krāsot to ārējos kaktiņos, ievērojot lūpu līniju un īpašu uzmanību pievēršot mutes kaktiņiem, kā arī augšlūpas centram!

6. Kad lūpas nokrāsotas, apvelc ap tām kontūru, izmantojot tā paša toņa lūpu zīmuli! Speciālisti īpaši uzsver lūpu zīmuļa lietošanu pēc pomādes uzklāšanas, jo tas ļauj veidot precīzāku kontūru un neietekmē krāsošanas procesu.

7. Tumšas krāsas lūpu pomādes nav nepieciešamības papildināt ar spīdumu, jo krāsa runā pati par sevi, bez tam, lūpu spīdums var izsmērēt krāsu, radot nekārtīgu koptēlu.

8. Galvenais ir pārliecība! Ņem vērā, ka sarkanās lūpas liks pievērst tev daudzu skatienus, tādēļ esi pašpārliecināta un jūties ērti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!