Foto: Shutterstock
Svētdienas, jo īpaši to vakari, ir paredzētas atpūtai. Ieritināšanās dīvānā, lai noskatītos kādu kinofilmu, baltvīna baudīšana, vērojot saulrietu, vai gaidāmās nedēļas apcerēšana prātā… Paralēli šīm nodarbēm vērts atrast arī laiku sevis palutināšanai, veltot kādu brīvu brīdi skaistumkopšanas procedūrām, kas ļaus jauno darba nedēļu mums iesākt ne tikai atpūtušām, bet arī vēl skaistākām un par sevi pārliecinātām. Lūk, pāris procedūru, ko vari izbaudīt svētdienas novakarē, tā veltot laiku sev!

Sejas maska ādas mirdzumam un veselībai

Tā vietā, lai izmantotu veikalos iegādājamos skaistumkopšanas līdzekļus, ielūkojies savā ledusskapī un virtuves plauktiņos! Pagatavo sejas masku pati, izmantojot 10 spinātu lapiņas, pusi banāna un pāris pilienu avokado eļļas!

Samīci banānu, saplucini spinātus un samaisi minētās sastāvdaļas, uzmanoties, lai tās nesakultu pārāk stipri. Pēc tam uzklāj iegūto masu sejai un ļauj tai iesūkties ādā 30 minūšu garumā, vēlāk seju noskalo ar siltu ūdeni.

Spināti nodrošinās skābekļa pieplūšanu šūnām un paātrinās asinsriti, banāns, savukārt, veicinās dabiskā kolagēna veidošanos un izlīdzinās ādas toni, bet avokado eļļa padarīs ādu maigāku, mazinās tās taukainību un nodrošinās tvirtākas sejas kontūras.

Informāciju par sejas masku pagatavošanu mājas apstākļos atkarībā no ādas tipa meklē šeit!

Foto: Shutterstock

Mazini maisiņus zem acīm

Ja sestdienas vakaru veltīji izklaidēm un to pēdas ir manāmas tavā sejā pietūkušu plakstiņu vai zem acīm esošu maisiņu veidolā, jau laikus parūpējies par to novēršanu. Kā skaidro speciālisti, maisiņi zem acīm veidojas, jo organismā uzkrājies ūdens. To visbiežāk izraisa sāļu ēdienu lietošana un nepietiekama šķidruma daudzuma uzņemšana.

Estētiskā defekta mazināšanai lieto daudz ūdens, pievienojot tam gurķa vai citrona šķēlītes, un, ja iespējams, guli pie atvērta loga, tā nodrošinot svaigā un aukstā gaisa labvēlīgo ietekmi uz sejas ādas izskatu, sašaurinoties asinsvadiem un mazinoties tūskai.

Viltībiņas, kā uzlabot izskatu arī pēc negulētas nakts, atradīsi šeit.

Foto: Shutterstock

Mitrini ķermeņa ādu

Lai reizi par visām reizēm atbrīvotos no sausajiem ādas pleķīšiem uz ķermeņa, ierastā losjona vietā atrodi līdzekli, kura sastāvā ir hialuronskābe. Tā bagātīgi mitrinās ādu, nodrošinās tās mirdzumu un tvirtumu, ļaujot ķermenim izskatīties tik pievilcīgam, kā vēl nekad. Pirms līdzekļa uzklāšanas neaizmirsti veikt ādas pīlingu, tā atbrīvojot to no atmirušajām šūnām un ļaujot vērtīgajām ķermeņa kosmētikas vielām ādā iesūkties pilnībā.

Noderīgu informāciju, kas jāzina par pareizu ķermeņa ādas pīlinga veikšanu atradīsi šeit.

Foto: Shutterstock

Galvas ādas masāža

Nedēļas darba dunā, visticamāk, tev neatliek laika pienācīgai galvas ādas masāžai, matu kopšanai aprobežojoties vien ar to izmazgāšanu, ieveidošanu un matu tipam atbilstošas kopjošās kosmētikas lietošanu. Savukārt galvas ādas masāža nodrošina labāku matu augšanu, tiem esot arī mirdzošākiem, spēcīgākiem un veselīgākiem.

Veic masāžu šādi: ar apļveida kustībām matu mazgāšanas laikā rūpīgi ieklāj matos šampūnu, veicot masāžu trīs minūšu garumā. Ja galvas āda ir sausa un ir tendence veidoties blaugznām, uzklāj tai tējas koka eļļu, iemasējot līdzekli ādā un pēc tam matus mazgājot kā parasti.

Vairāk noderīgu recepšu mājās gatavotām matu maskām atbilstoši to tipam meklē šeit!

Foto: Shutterstock

Avots: žurnāls "Women's Health".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!