Foto: Shutterstock

Decembris ir svētku laiks, kad notiek ne tikai korporatīvie pasākumi, bet arī greznas balles. Lai tajās tu apžilbinātu visus ar savu neatkārtojamo un izteiksmīgo skatienu, piedāvājam vizāžistes un meikapa mākslinieces Janas Kozlovas padomus un knifiņus, kas tev noderēs pucējoties gaidāmajam pasākumam.

Skaists un gaumīgs meikaps viennozīmīgi paspilgtinās tavu tēlu svinīgajā pasākumā. Pirms pucēšanās uz balli tikai atceries - kas par daudz, tas par skādi! "Pāršaujot pār strīpu", tu viennozīmīgi iegūsi ne tikai pretēju efektu vēlamajam, bet arī nodrošināsi ļaužu runas ne tajā labākajā nozīmē.

Tāpēc piedāvājam tev nelielu ceļvedi, kurā vizāžiste Jana Kozlova tev ne tikai pastāstīs par ieteikumiem, sniegs padomus skaistumkopšanas pasaulē, bet arī norādīs uz kļūmēm, kuras visbiežāk netīšām sanāk pieļaut krāsojoties.

Tāpat Jaunā gada noskaņās meikapa pasaulē ieskicēsim aktualitātes, ko skaistumkopšanas pasaulē mums sola 2017. gads.

Ja 2017. gadā vēlies kardinālākas pārmaiņas, tad tās vari īstenot ar jaunu un stilīgu matu griezumu. Vairāk par to, kā izvēlēties piemērotāko matu griezumu atbilstoši savai sejas formai, vari izlasīt šeit.

Savukārt, lai noskaidrotu, kāda ir tava sejas forma, kā arī to, kāda ir piemērotākā uzacu forma, lasi šeit.

Pirmais solis: ar ko sākt meikapa izvēlē svētku reizei

Foto: Shutterstock

Ne tikai svētkos, bet arī ikdienā ir būtiski izvērtēt meikapa piemērotību koptēlam un situācijai, kurā tas tiks demonstrēts un tikai pēc tam vērts apdomāt, ko vilksi mugurā un kā vēlies izskatīties pati, atgādina vizāžiste.

Vai tas piestāv tev pašai, atbilst tavam noskaņojumam, vecumam un vietai, kurp plāno doties? Pirms pieņemt galīgo lēmumu, izvērtē arī vietu un situāciju, kurā notiks pasākums un tikai pēc tam ķeries pie koptēla izveides. Tas ir būtiski, jo tas garantēs, ka nenonāksi neveiklā situācijā, kad ierodoties uz balli savā jaunajā īsajā kleitiņā, konstatēsi - esmu vienīgā tik īsā tērpā.

Esi vērīga un pārliecinies, vai ielūgumā nav minēts dress code jeb ballītes tēma, kas noteiks, kādus aicinātājs vēlētos redzēt savus viesus! Ja tādu nav, izvēle, kā izskatīties, ir tavās rokās, norāda meikapa māksliniece.

Viņa noteikti iesaka neaizmirst par situāciju, vietu un noteikti plānoto apģērbu! Izvērtēts un pārdomāts šo apstākļu kopums tev garantēs komfortu, taču vieglprātīga pieeja var atmaksāt ar nepiemērotu un nevietā izveidotu tēlu. Būs neveikli, ja meikaps krasi atšķirsies no tērpa un kopējā stila, piemēram, uzvelkot romantisku un maigos toņos ieturētu kleitiņu, uzkrāsot melnas, tautā tā sauktās – dūmakainās (smoky) acis, uzsver vizāžiste. Taču apģērbtai melnā, mežģīņotā vakarkleitā, tumšās acis būs lielisks papildinājums izveidotajam tēlam.

Ļoti svarīga būs pasākuma norises vieta, ja tā ir jauniešu ballīte brīvā gaisotnē, vari izpausties radošā meikapā, taču svinīgā pasākumā, piemēram, operā, teātrī, un citās vietās, kur aicināti dažāda vecuma un statusa viesi, būs nevietā izvēlēties kliedzoši košu acu ēnojumu.

Acu ēnu sarežģītā izvēle - spilgtos vai neitrālos toņos?

Foto: Shutterstock

Acu ēnu izvēlē viss atkarīgs no vietas un situācijas, kā arī kopējā tēla. Ja būsi romantiska un vēlies radīt gaisīgu, maigu tēlu, izvēlies ko klasisku, savukārt skarbajām piestāvēs tumšās, dūmakainās acis, norāda meikapa māksliniece.

Acu plakstiņu ēnojumu vari lieliski papildināt ar spīdumiem, gliteriem un starpūderiem (star powder). Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas balles ir īstā vieta, kur zaigot mirdzumiem!

Savukārt lūpu krāsas izvēlē ņem vērā to noturību un kopējo meikapa krāsu. Izvēloties acu ēnojumu siltos toņos arī lūpu krāsu izvēlies siltajā toņu gammā, un otrādi, vēsajos toņos ieturētu acu ēnojumu lieliski papildināt ar vēsas krāsas lūpu spīdumu, krāsu, laku un citiem produktiem.

Vizāžiste iesaka produkta tekstūru izvēlēties pēc sava noskaņojuma, taču jāņem vērā, ka ilgnoturīgie produkti sausinās lūpas. Viņa iesaka pirms to uzklāšanas palutināt lūpas ar lūpu skrubīti un balzāmu, kura paliekas pirms lūpu krāsošanas jānotīra.

Knifiņi lūpu krāsas noturībai

Foto: Shutterstock

Senākie paņēmieni – lūpu zīmulis un piepūderēšana, uzsver Jana Kozlova.

Pirms klāt lūpu krāsu, uzzīmē kontūru ar zīmuli un ar šo pašu zīmuli iekrāso arī visu lūpu. Jāatzīmē, ka zīmulis pēc savas tekstūras ir sausāks, tādēļ lūpu krāsa uz tā turēsies ilgāk. Pēc tam sekojoši viegli nosusini lūpu krāsu pieliekot salveti lūpām, un atkārto lūpu krāsas uzklāšanu. Otrs variants, pēc lūpu krāsas uzklāšanas, tās viegli nopūderē.

"Mana pieredze liecina, ka šobrīd pieejamās matētās lūpu krāsas ir pietiekoši noturīgas un iztur pat šampanieša glāžu pieskārienus! Lūpu lakas, spīdumi un krēmīgās krāsas diemžēl atstās nospiedumus itin visur, kur pieskarsies," norāda vizāžiste.

Padomi meikapa noturībai

Foto: Shutterstock

Lai meikaps būtu noturīgs, ir svarīgi izveidot labu pamatu! Meikapa bāze, labs korektors, tonālais un pūderis būs labākie palīgi, un šis noteikti ir tas gadījums, kur meikapa fiksators var būt ļoti noderīgs, norāda meikapa māksliniece.

Izvēloties meikapa fiksatoru, ņem vērā dažus nosacījumus. Tie visi nav vienādi un lietošana var atšķirties!

Ir meikapa fiksatori, kuri jāizmanto, fiksējot meikapu kārtu pa kārtai, piemēram, uzklājot tonālo, uzsmidzinām fiksatoru, tad uzklājam acu ēnas un atkal uzklājam fiksatoru un tā turpināt līdz meikaps ir pabeigts.

Tāpat ir meikapa fiksatori, kuri paredzēti meikapa pabeigšanai. Šis fiksators nav jālieto atkārtoti, meikapa uzklāšanas laikā, tas paredzēts lietošanai kad meikaps ir pabeigts.

Vizāžiste norāda, ka ir arī matējošie meikapa fiksatori, kas varētu būt "labākie draugi" kombinētas un taukainas sejas ādas īpašniecēm, jo ne tikai fiksē meikapu, bet arī darbojas kā matētāji. .

Produkti izteiksmīgam skatienam

Foto: PantherMedia/Scanpix

"Skropstu pušķīši ir aktuāli vienmēr un piestāv pilnīgi visiem!" apgalvo vizāžiste Jana Kozlova.

Svarīgākais izvēlēties pareizo garumu, formu un krāsu. Ja vēlies radīt neaizmirstamu, radošu tēlu, pievērs uzmanību skropstām dažādās krāsās, ar aplikāciju un akmentiņiem.

Izplatītākās kļūmes svētku meikapā

Foto: Shutterstock

Biežākās kļūmes ir kopējam stilam neatbilstoša krāsa, piemēram, acu ēnas siltos toņos, savukārt vaigu sārtums un lūpu krāsa vēsā toņu gammā, apgalvo vizāžiste.

Koptēls izskatās pārdomāts, taču meikaps nenolasās, mēs skatāmies uz meiteni un šķiet, viss ir tik pareizi, skaisti un simetriski uzklāts, taču noprotams, kaut kas īsti labi nav, atzīst Jana Kozlova.

Meikapa māksliniece norāda, ka diemžēl joprojām bieži gadās redzēt, ka tonālais izvēlēts ne tikai neatbilstošā krāsā, bet arī skaidri saskatāmas tā uzklāšanas robežas jeb vietas, kur tas beidzas.

"Lūdzu atturieties no HD pūderu uzklāšanas savā svētku meikapā! Šis ir produkts, kurš paredzēts fotosesijām un sniedz lielisku sejas ādu izlīdzinošo efektu, taču, uzklāts nevienmērīgi, foto gaismu atstaros pleķiem, kas bildē redzēsies kā balts plankums," mudina vizāžiste.

Vēl viņa iesaka nepārcenties ar daudzumu, piemēram, ar pārāk daudz spīdumiem, kā arī pārāk daudz gliteriem. "Strobbings joprojām modē, taču, kad seja laistās kā eglīte, tas nemaz nav skaisti," uzsver Jana Kozlova.

Aktuālākās 2017. gada tendences

Foto: Shutterstock

"Šķiet, aktuālākais nākamā gada pavasara sezonai ir izzūdošās robežas," apgalvo vizāžiste. "Vaigu sārtums ir pacēlies līdz pat deniņiem, pieliekamās jeb pielīmējamās skropstas redzamas pat modes skatēs un modes grandiem ir jauns lozungs – "bold lips" ," informē Jana Kozlova.

Viņa norāda, ka modē atgriežas apjomīgas un pufīgas lūpas, matēti sarkanā, persiku oranžā un metāliski spīdīgā melleņu tonī.

Savukārt acu ēnu paletēs dominēs violets, zils, zaļš, dzeltens, kā viens, tā neskaitāmā toņu kombinācijā, kur robežas var būt kā redzamas, tā saplūdušas kopā, bez pārejām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!