Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka dažādās ikdienas situācijās rīkojamies saskaņā ar saviem priekšstatiem un, iespējams, arī stereotipiem un mītiem par visdažādākajām jomām. Kā izrādās, izņēmums nav arī skaistumkopšana, un šai sakarā portāls "Women's Health" apkopojis lietas, ko mums bieži vien noklusē frizieri, tā radot virkni nepamatotu ieradumu un uzskatu.

Kosmētikas un sadzīves preču veikalos matu kopšanas produkts nedrīkst pirkt

Protams, profesionālā matu kosmētika, piemeklēta atbilstoši matu tipam, sniegs labākus rezultātus nekā masu produkcijai paredzētā. Tomēr atceries, ka šai ziņā svarīgs ir šampūnu, kondicionieru un citu matu kopšanas līdzekļu sastāvs, tāpēc dārgāk ne vienmēr nozīmēs labāk.

Šai sakarā eksperti iesaka izvēlēties maigus šampūnus, kas attīrīs galvas ādu un matus, reizē neiznīcinot to dabiskās eļļas. Savukārt, izvēloties matu kondicionieri, izvairies no produktiem ar silikona piejaukumu, kā arī regulāri lutini matus ar dabiskajām eļļām, kas piemērotas tieši tavam matu tipam.

Mati jāgriež reizi sešās nedēļās

Lai gan valda mīts, ka mati regulāri jāapgriež, dodoties pie friziera ne retāk kā reizi sešās nedēļās, tik bieža griešana vajadzīga vien retajai. Ja tavi mati ir veselīgi, nav krāsoti un netiek veidoti ar karstuma palīdzību, pie friziera mierīgu sirdi vari doties vien divreiz gadā, teic eksperti.

Bet, ja tavu matu gali šķeļas, neļauj šim procesam ieilgt – rezultātā nāksies atvadīties no krietni lielāka matu garuma, šķelšanās procesam virzoties augšup no matu galiem.

Pakāpenisks griezums liek matiem izskatīties biezākiem

Ja mati nav pagalam plāni, pakāpenisks griezums var radīt nelielu ilūziju par lielāku apjomu, tomēr šai ziņā ļoti svarīga ir metode, kā mati tiek griezti. Eksperti iesaka pakāpenisko matu griezumu veikt tikai sausiem matiem, pretējā gadījumā, griežot tos slapjus, frizieris var ļoti viegli nokļūdīties un nogriezt pārāk daudz, kā rezultātā matos veidosies vizuāli robi, pakāpēm esot pārlieku izteiktām.

Cirtainus matus labāk griezt īsākus

Ja tavi mati ir cirtaini, tiem nav obligāti jābūt īsiem, lai matus varētu vieglāk savaldīt. Ja lietosi atbilstošus kopšanas produktus, arī gari un cirtaini mati nepārvērtīsies nevaldāmā ērkulī.

Matu mazgāšana katru dienu ir kaitīga

Ja vien matus katru dienu neveido ar fēnu, taisnotāju vai lokšķērēm, tad mazgāšana ik dienas tos nemaz tik ļoti nebojā. Maigs šampūns un ļaušana matiem izžūt pašiem kaitējumu nenodarīs, ļaujot saglabāties dabiskajām eļļām, kas sedz galvas ādu un matus.

Matu galu apgriešana paātrina to augšanu

Vienīgais efekts, ko sniedz regulāra matu galu aplīdzināšana, ir veselīgāks to izskats, neļaujot matiem šķelties tālāk par to galiem. Ātrāka matu augšana šai sakarā ir mīts.

Bieža matu ķemmēšana nāk tiem par labu

Patiesībā, matus ķemmējot pārāk bieži, tiem tiek kaitēts – mati tiek stiepti un izrauti. Tāpēc, ja tavi mati nav stipri un veselīgi, ķemmēšanas vietā labāk pamasē galvas ādu ar pirkstiem, tā veicinot asinsriti, kā arī rūpējies par pienācīgu matu mitrināšanu.

Sausais šampūns ir lieliska alternatīva

Patiesībā sausais šampūns tikai uz brīdi novērš taukainu un netīru matu sakņu efektu, neattīrot galvas ādu pilnībā. Ja citas alternatīvas matu kopšanai nav, izmanto šo variantu, tomēr centies matus arī regulāri mazgāt, neļaujot vairoties netīrumiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!