Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka pievilcīgs manikīrs prasa rūpes, īpaši tad, ja nemitīgi jāatjauno nagu lakas krāsojums. Lai mazinātu nagu kopšanā ieguldīto laiku, portāls "Aol" piedāvā septiņus noderīgus padomus, kas paildzinās nagu lakas mūžu, kā arī samazinās manikīra atjaunošanā ieguldīto laiku.

Īsāki nagi, vieglāka dzīve

Jo garāks ir nags, jo vieglāk tas pakļaujas spiedienam, kā rezultātā nags var aizlūzt, nereti sagādājot pat fizisku diskomfortu. Savukārt vidēji gari nagi, kas beidzas līdz ar pirkstu galiem, ikdienā sagādā mazāk rūpju, kā arī tos ir krietni vieglāk nolakot.

Izvēlies pareizo formu

Kvadrātveida formas nagi ar viegli noapaļotiem stūriem ir ērtākā forma nagu kopšanai, kā arī tos ir krietni vieglāk nolakot. Atceries, ka, nagus vīlējot, jāievēro viens virziens, izvairoties no nagu vīlītes “zāģēšanas” turp un atpakaļ, tā liekot nagiem lūzt un šķelties.

Sagatavojies lakošanai

Ja uz taviem nagiem ir vertikālas svītras, pirms nagu lakas uzklāšanas, nokrāso tos ar pamata bāzi vai arī nopulē nagus ar īpašu vīlīti, panākot gludu virsmu. To darot, gan uzmanies, lai nagu vīle neaizskartu naga dziļākos slāņus, tā traumējot to. Savukārt pirms pamata bāzes, kā arī lakas uzklāšanas vēlams apstrādāt to virsmu ar spirtu saturošu šķīdumu, lai attīrītu nagus no eļļas atliekām, ko satur tavs roku vai ķermeņa krēms. Pretējā gadījumā nagu laka netiks uzklāta vienmērīgi, kā arī ātrāk nolobīsies.

Izvairies no mērcēšanas

Nereti rokas pirms manikīra veikšanas tiek iemērktas ūdenī, lai mīkstinātu kutikulas un atvieglotu to atbīdīšanu. Bet, šādi rīkojoties, kutikulu augšana un sacietēšana patiesībā tiek veicināta, rokām nožūstot. Tādēļ izvēlies kutikulu eļļu, kas ļaus to atbīdīt bez ūdens palīdzības, un nekādā gadījumā negriez tās!

Mitrināšana pirms nakts

Ja nagiem trūkst mitruma, tie lūzt un šķeļas, savukārt sausas kutikulas veicina ienadžu veidošanos. Lai no tā izvairītos, ik vakaru uzklāj kutikulu eļļu, to iemasējot pirkstu galos! Tādējādi tavs manikīrs saglabāsies ilgāk.

Pēc lakošanas

Kad nagu laka uzklāta, papildini to ar vienu kārtu bāzes lakas, ko uzklāji kā pamatu. Pievērs uzmanību, lai bāzes laka noklātu absolūti visu nagu, jo, atstājot nenolakotas vietas, ātrāk nolobīsies nagu laka.

Pie manikīra

Ja manikīru veic pie speciālista, parūpējies par savu drošību! Ņem līdzi savus instrumentus vai arī izvēlies salonu, kurā tiek lietoti vienreizējie nagu kopšanas rīki vai arī ir kvalitatīvi sanitārie standarti! Atceries, ka manikīra piederumiem jātiek dezinficētiem pēc katra klienta, neraugoties uz procedūras specifiku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!