Foto: Shutterstock
Konsīleris jeb maģiskais nepilnību nomaskētājs palīdz ātri un viegli likvidēt gan sarkanās pumpiņas, kas izsitušās tieši pirms svarīga pasākuma, gan arī aizkrāsot noguruma pazīmes - zilos riņķus zem acīm. "Purewow" skaidro, kas jāievēro konsīlera izvēlē un uzklāšanā, lai nomaskētās vietas nekļūtu pārāk redzamas.

Taisna skatīšanās spogulī. Uzklājot konsīleri uz zilajiem riņķiem, nav ieteicams skatīties tieši savā spoguļattēlā. Daudz labāku rezultātu iegūsi, ja nolieksi galvu nedaudz uz leju, lai varētu saprast, kā krīt ēna.

Pārāk daudz konsīlera. Varētu šķist – jo vairāk uzliksi, jo labāk paslēpsi nevēlamos plankumus vai izsitumus, taču tieši šādi šīs vietas kļūst uzkrītošākas. Eksperti iesaka sākt ar pāris triepieniem, izsmērēt tos laukumā, kuru vēlies aizklāt, un, ja nepieciešams, tikai pēc tam ķerties klāt nākamajai kārtai. Šis ir labāks variants, jo būs vairākas plānas, nevis viena bieza kārta.

Viens kosīleris visai sejai. Lai gan šķiet ļoti vilinoši visām problēmām izmantot tikai vienu konsīleri, izcili rezultātu šādā veidā iegūt neizdosies. Katras krāsas un toņa konsīlerim ir savs cēlais mērķis, piemēram, zaļā toņa konsīleris paredzēts lietošanai pirms grima bāzes, BB vai tonālā krēma uzklāšanas, bet karameļu toņa konsīleris palīdz ietonēt sejas līnijas.

Atbilstošs tonis. Kad esi apzinājusi, kam tieši domāts katras krāsas konsīleris, jāatrod īstais tonis tavām problēmām un sejas ādai. Pārāk gaišs vai tumšs konsīleris kļūs ļoti uzkrītošs, tādējādi vieta, no kuras vēlējies skatu novērst, kļūs īpaši izteikta. Tāpat iesaka neizmantot vienu toni gan zilajiem riņķiem, gan arī pumpām un plankumiem.

Izmantošanas iespējas. Plankumu un zilo riņķu "aizkrāsošana" ir populārākie iemesli, kāpēc izmanto konsīleri, taču vari izmēģināt arī tā uzklāšanu, piemēram, uz lūpām. Šādā veidā tiek aizklāts lūpu dabīgais izskats, dodot iespēju lūpu krāsai izrādīties visā krāšņumā. Pirms tam gan jāpagaida, kamēr konsīleris nožuvis.

Kļūdu likvidēšanai. Reizēs, kad notrīc roka, velkot līniju ar acu zīmuli vai lūpu krāsu, pirmais instinkts ir ķerties klāt kosmētikas noņēmējam, taču šādā veidā tu noņem visu iepriekš uzklāto – arī bāzi un tonālo krēmu, radot "caurumu" uzklātajā kosmētikā. Lai nevajadzētu meikapu likt no jauna, labāk pasniedzies konsīlera virzienā un ar otiņu nomaskē radušos nepilnību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!