Foto: AFP/Scanpix
Kosmētika ir lielisks palīglīdzeklis, lai noslēptu defektus un izceltu dabas doto skaistumu. Diemžēl sievietes ne vienmēr grimu prot veidot pareizi, bieži vien sabiedroto padarot par ienaidnieku. Šai sakarā piedāvājam "MSN Living" apkopotās grima kļūdas, kas kosmētikas uzklāšanā tiek pieļautas visbiežāk.

Pienācīga ādas nesagatavošana

Lai grims izskatītos nevainojami, tādai jābūt arī sejas ādai. Neaizmirsti to regulāri attīrīt no kosmētikas paliekām un atmirušajām šūnām, kā arī tonizēt un mitrināt pirms grima uzklāšanas!

Nepiemērota tonālā krēma izvēle

Pirms iegādājies jaunu tonālo krēmu, izmēģini, kā tas izskatīsies, uzklājot līdzekli uz žokļa kaula. Ja krēma tonis atšķiras no ādas krāsas, turpini meklējumus!

Pārāk bieza tonālā krēma slāņa uzklāšana

Pirms uzklāj tonālo krēmu, nokrāso acis, lūpas un uzacis. Tā izvairīsies no liekas kārtas uzlikšanas.

Pārāk daudz pūdera

Lietojot pūderi, vietā ir teiciens „Mazāk ir vairāk”. Lai nodrošinātu nevainojamu un caurspīdīgu pūdera klājumu, izmanto īpašu otu, kā arī uzmanies, lai pūdera kārta nebūtu pārāk bieza – tas ādai piešķirs vecāku izskatu.

Pārāk spilgts vaigu sārtums

Izvēloties vaigu sārtumu, ņem tādu toni, kas atbilst tavam dabiskajam vaigu tonim. Tad uzklāj to vaigu vidū, maigi izpludinot toni un panākot dabisku izskatu!

Nepareiza lūpu zīmuļa toņa izvēlēšanās

Tā vietā, lai saskaņotu lūpu zīmuli ar krāsu, izvēlies tādu, kas ir vienā tonī ar tavām lūpām. Rezultātā lūpas izskatīsies akurātāk krāsotas un dabiskas.

Skropstu krāsošana ar vienu klājienu

Lai iegūtu kuplas, garas un atdalītas skropstas, krāso tās noteiktā secībā – vispirms nokrāso acs ārējā kaktiņā esošas skropstas un tad ar zigzaga kustību virzies uz acs centru, bet krāsošanu noslēdz ar iekšējā acs kaktiņā esošo skropstu ietonēšanu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!