Foto: Reuters/Scanpix
Ja arī tu rudens un ziemas mijas laikā esi nolēmusi, ka jāatvadās no vasarīgā matu sakārtojuma un jāmeklē kas aukstajam laikam piemērots, tad šis ir īstais brīdis. Laiks atvadīties no saulē izbalējušajām, nevīžīgajām matu cirtām un piemeklēt praktiskāku un sezonai atbilstošāku matu griezumu. Kā būtu ar drosmīgu zēngalviņu, garo bobu jeb "lobu" vai pavisam taisni apcirptiem matiem? Lūk, seši varianti, ko piedāvā "Purewow" stila eksperti.

Zēngalviņa (vidēji garu matu variants)

Tas var skanēt diezgan pašsaprotami, bet zēngalviņa visnotaļ ir parocīgs matu griezums cepuru un šaļļu sezonā. Bet tā patiešām ir – mati nepīsies tuneļšallē, neaizķersies aiz mēteļa vai somas lences, turklāt pārlieku nesaburzīsies zem cepures. Ja vienmēr esi vēlējusies būt tik drosmīga, kā austrāliešu aktrise Rūbija Rouza, tad uz priekšu!

A photo posted by Ruby Rose (@rubyrose) on Jul 6, 2016 at 12:34pm PDT

"Lobs" ar poniju

Ja vasaras laikā drosmīgi soļoji apkārt ar garo bobu jeb "lobu", tad rudenī/ziemā vari atļauties to nedaudz ataudzēt un atsvaidzināt šo matu griezumu. Apgriez savus līdz pleciem garos matus mazliet pakāpeniski, nezaudējot kopējo garumu, bet seju "ierāmē" ar "čolkas" palīdzību. Mazliet uzfrišinot griezumu, būsi panākusi pavisam citu, svaigāku efektu!

A photo posted by @short_haircuts on Apr 25, 2016 at 12:43pm PDT

Šķeltais "ponijs"

Ja lūkojies matu griezuma pārmaiņu virzienā, bet nevēlies neko drastisku, tad ideālais variants ir sākt ar mazumiņu. Viena no lietām, kas piestāvēs jebkuram matu garumam, krāsai vai tekstūrai, ir gar pieri nogriezti īsi mati, jeb šķeltais "ponijs" (curtain bangs). Tādā veidā savu ierasto griezumu varēsi padarīt mazliet jautrāku, turklāt jauniegūtais griezuma papildinājums piestāvēs gan izlaistiem matiem, gan zirgastei.

Gari mati, atvadoties no vasaras "ombre"

Ļoti izbalējušas, garas cirtas atstāsim vasarai un nevīžīgajām pludmales frizūrām. Tāpēc rudens un ziema ir laiks, kad nedaudz nomainīt nevīžību pret nedaudz noglaustākiem matiem. Palūdz frizierim, lai saplūkātos un biezos matu galus nedaudz izfilē, lai tie izskatītos veselīgāki un taisnāki.

A photo posted by Katja Peluso (@makeup_junkie30) on Nov 11, 2016 at 11:42am PST

Precīzs bobs

Ja tavs garais bobs jeb lobs vasaras laikā krietni vien pāraudzis un mati vairs neizskatās tā, it kā griezums iegūts vien pirms mēneša, tad laiks saņemties un to atsvaidzināt. Aukstajā laikā rotaļīgo lobu pārvērt par taisnu matu griezumu līnijā līdz zodam. Tā būsi ieguvusi klasisko bobu. Mati izskatīsies tā, it kā nekas nebūtu pārspīlēts, turklāt neķersies šallēs.

A photo posted by The Cut Life (@thecutlife) on Nov 8, 2016 at 1:42pm PST

Asimetrisks bobs ar "poniju"

Ja rotaļīgo vasaras garu vēl nevēlies iegrūst skapī, tad tavs ideālais matu griezums varētu būt asimetriskais bobs. Vienā pusē īsāks, otrā garāks, pietiekami neparasts un arī praktisks. Ja ar to nepietiek, ej soli tālāk un papildini savu asimetrisko bobu ar "poniju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!