Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai arī cik nepatīkami tas nebūtu, celulīts un cīņa ar to ir teju neizbēgama mūsdienu sievietes ikdienas sastāvdaļa. Tomēr, pirms nokar galvu un skapja tālākajā stūrī noglabā kājas atsedzošos apģērbus, iepazīsties ar "Women's Health" apkopotajiem faktiem par sieviešu lielāko ienaidnieku, kas atvieglos tavus cīniņus par ādas izskata uzlabošanu.

Atceries – celulīts nav tauki

Celulītu veido sīkas bedrītes un iedobes, kas rodas, atslābstot saistaudiem un muskuļaudiem un pret tiem spiežoties taukaudiem – tāpēc ne visām miesās kuplajām sievietēm ir celulīts un ne visām slaido augumu īpašniecēm – nevainojami gluda āda.

Tas patiesi ir izplatītāks sieviešu vidū

Kā atklāj speciālisti, sieviešu audos kolagēns ir izvietot paralēlās līnijās, līdzīgi pīlāriem, savukārt vīriešu – X veida formā. Rezultātā stiprā dzimuma ķermenī taukaudiem nav tik lielas iespējas spiesties pret saistaudiem un muskuļaudiem, kā rezultātā neveidojas celulītam raksturīgie grubuļi.

Krēmi tomēr palīdz

Kofeīnu un retinolu saturoši kosmētikas līdzekļi patiešām spēj ārstēt celulītu, ja tiek kombinēti ar pareizu uzturu un fiziskām aktivitātēm, kā arī masāžām – kofeīns stimulē asinsriti un palīdz šķelt tauku šūnas, savukārt retinols atjauno šūnas.

Pastāv arī medicīniska ārstēšana

Celulītu iespējams ārstēt arī ar kosmētiskām procedūrām – viena no tādām ir celulāze, kas gan var izmaksāt līdz pat trīs tūkstošiem eiro – cena svārstās atkarībā no apstrādājamās ādas laukuma lieluma. Tiesa, tās efekts var ilgt pat vairākus gadus.

Svara zaudēšana celulītu nepadarīs mazāku

Protams, jo mazāk tauku būs ķermenī, jo mazāk to audi spiedīsies pret saistaudiem un muskuļaudiem. Tomēr, arī zaudējot svaru, no celulīta nav iespējams pilnībā tikt vaļā, jo kaitējums audu šūnām jau ir nodarīts. 

Tāpat celulītu ļoti spēcīgi ietekmē hormonālais līmenis, iedzimtība un citi faktori, kas to padara vairāk vai mazāk redzamu.

UV stari celulītu padara redzamāku

UV stari kaitē ādai, traucējot kolagēna veidošanās procesu un tādējādi padarot celulītu krietni redzamāku, ādai kļūstot ļenganākai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!