Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan Latvijā saule vēl mūs nelutina, laika prognozes ir optimistiskas, – saulīte būs. Turklāt arī atvaļinājumu laiks jau pie durvīm, kad daudzi sauli dosies baudīt arī uz silto zemju kūrortiem. Ja esi iedeguma cienītājs, noteikti tevi varētu interesēt, kā ilgāk saglabāt tā noturību. Piedāvājam iepazīties ar sešiem pārtikas produktiem iedeguma ilgākai noturībai.

Tomāti

Iedegumu palīdzēs saglabāt svaigi tomāti, kuros ir daudz C vitamīna. Tos var gan ēst svaigā veidā, gan no tomātiem gatavot maskas – saberz putriņā svaigu tomātu, uzklāj sejas un kakla zonas ādai. Pēc 15 minūtēm nomazgā ar siltu ūdeni.

Krējums

Visi dārzeņi, kuri ir bagāti ar vitamīniem un komponentiem labam iedegumam, vislabāk uzsūksies, ja tos ēdīsi ar krējumu.

Zivis

Lasis, skumbrija, sardīne un siļķe ir bagāta ar taukskābēm, A, E, D un B grupas vitamīniem, kas palīdz uzturēt ādas mitruma līdzsvaru, kā arī aizsargā to no ultravioletā starojuma kaitīgās ietekmes.

Melone

Iedegums parādīsies ātrāk, ja uzturā lietosi saldas melones. Tajās ir daudz dzelzs un kālijs, C un B vitamīni. Labākam iedegumam rekomendē vienā dienā apēst aptuveni 300 gramus melones, taču atsevišķi no citiem produktiem.

Burkānu sula

Pirms atvaļinājuma un tā laikā mēģini sevi pieradināt katru rītu izdzert svaigi spiestu burkānu sulu ar saldo krējumu (vai uzputotu putukrējumu). Burkānu sula satur beta karotīnu, kas palīdzēs iedegumu saglabāt ilgu laiku. Vairāk par vienu glāzi sulas dienā gan nevajadzētu dzert, citādi āda var iegūt dzeltenīgu nokrāsu.

Eļļa

E vitamīns brīnumainā veidā veicina vienmērīga un skaista iedeguma veidošanos, un tas lielā koncentrācijā atrodams augu eļļās, jo īpaši saulespuķu un olīveļļā. Ja ķermeni sasmērēsi ar eļļu, iedegumu varēsi gūt daudz ātrāk. Eļļas lietošana īpaši ieteicama gaišas ādas krāsas cilvēkiem.

Avots: žurnāls "Daša" (izdevniecības nams "Burda").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!