Foto: AP/Scanpix
Prasmīgi lietota dekoratīvā kosmētika var sievieti padarīt par desmit gadiem jaunāku un izdevīgi izcelt skaistākās sejas iezīmes, bet neveiksmes šajā jomā rada pat biedējošu iespaidu. Par to var pārliecināties modes ekspertu izveidotajā slavenību biežāko grima kļūdu apkopojumā.

Desmit slavenas sievietes, kuras 2012. gadā pievīlusi dekoratīvā kosmētika

1. Krēslas filmu zvaigznes Kristenas Stjuartes (attēlā) vizāžists mēdz pārcensties ar dūmakaino acu iespaida radīšanu - vampīrmeitenei tāds gan it kā būtu piemērots, bet šādā gadījumā ļoti uzmanīgi jānotīra no sejas ēnu pārpalikums, kas sabiris zem acīm un atgādina zilumus. Arī citām dāmām ieteicams pārliecināties, vai tumšas ēnas nerada sagurušu iespaidu un nepadara seju vecāku.

2. Dziedātāja Lana del  Reja savukārt pacentusies par maz, iznākot uz sarkanā celiņa ar nenokrāsotām, ataugušām matu saknēm. Šķietamais sīkums var sabojāt pārdomāto svētku tēlu!

3. Aktrisei, seriāla Sekss un lielpilsēta dīvai Sārai Džesikai Pārkerei neveiksmīgs grima veidošanas paņēmies ir tumšu, izteiktu līniju apvilkšana ap acīm - šādi viņas ieslīpās acis izskatās vēl mazākas un šaurākas. Iespējams, situāciju varētu labot, līniju velkot tikai gar augšējo plakstiņu.

4. Aktrises Annas Hatavejas vizāžists atkal pieder pārcentīgo 'krāsotāju' pulkam - sārti brūnās ēnas uz augšējiem plakstiņiem liek tiem izskatīties iekaisušiem, un nepalīdz arī augšupvērstās, pagarinātās līnijas.

5. Spilgts piemērs, kā sievietes bieži kļūdās dekoratīvās kosmētikas lietošanā, ir Krievijā populārās eksbalerīnas Anastasijas Voločkovas grims, turklāt šī problēma viņas fotogrāfijās skatāma atkārtoti. Jāatceras, ka sejas un kakla tonis nedrīkst krasi atšķirties, kā tas ir krievu slavenības gadījumā.

6. Šovu zvaigzne Kellija Osborna šogad pārsteidza ar pavisam dīvainu tēlu - jaunā meitene pāris stundu laikā veiksmīgi pārvērtās večiņā, jo bija izvēlējusies sirmu matu krāsu un smagnēju, zilu kleitu.

7. Aktrises Drū Berimoras biežākais klupšanas akmens ir ar pūderi gluži kā nobārstīta seja - vai nu māksliniecei pašai, vai viņas vizāžistam derētu pārbaudīt redzi!

8. Holivudas rūpju bērns Lindsija Lohana acīmredzot vēl nav iemācījusies sapludināt grimā izmantotos toņus - bronzas krāsas triepieni uz viņas vaigiem krasi izceļas pat no lielāka attāluma.

9. Tīņu elka Džastina Bībera bijusī draudzenīte, dziedātāja Selēna Gomesa mēdz grēkot ar pārāk biezas kosmētikas kārtas lietošanu - galu galā, meitene tikko kļuvusi 20 gadus veca. Viņai tik daudz kosmētikas vienkārši vēl nevajag!

10. Ar dīvainībām šogad izcēlusies pieredzējusī Holivudas zvaigzne Šarona Stouna - te viņu fotogrāfi iemūžinājusi ar dzeltenzaļām lūpām, te tikpat ekscentrisku krāsu viņa izvēlējusies acu izcelšanai. Grūti pateikt, vai šis ir tas gadījums, kad jebkāda publicitāte laba, bet sievietēm, kas vēlas izskatīties pievilcīgas, no galējībām vajadzētu izvairīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!