Foto: Shutterstock
Vasaras laikā mums patīk justies brīvi un staigāt atvērtos apavos. Taču rodas nepatīkama sajūta, kad vēlies uzvilkt mīļotās sandales, bet nevari to izdarīt, jo neatceries, kad pēdējo reizi biji pie pedikīra speciālista, un kauns rādīt kājas apkārtējiem. Lai novērstu šādas nepatīkamas situācijas "Viņa" skaidro, kā mājas apstākļos vari uztaisīt salona cienīgu pedikīru.

Gūstot iedvesmu no portāla "Good House keeping", apkopotas galvenās lietas, kas jāņem vērā, veicot pedikīru mājas apstākļos.

Nepieciešamie piederumi

Jāņem vērā, ka pedikīram nepieciešami dažādi instrumenti un līdzekļi, kas palīdzēs tikt veiksmīgi galā. Nepieciešamas ir knaibles, nagu vīle, pēdu vīle, kutikulas atbīdītājs, kutikulu knaiblītes, maska kājām, kutikulu eļļa. Ja vēlies ne tikai apstrādāt nagus, bet arī izdaiļot ar kādu krāsu gammu, tad būs nepieciešama arī nagu laka.

Kāju apstrāde

Ir patīkami, ja kājas ir maigas un skaistas, taču papēži bieži vien ir sausi, kas var radīt diskomfortu. Izmantojot pēdu vīli, var veiksmīgi atbrīvoties no nelīdzenajām vietām, sausuma. Uzmanība jāpievērš ne tikai papēdim, bet arī plaisām uz tā malām.

Nagu griešana

Kāju nagus labāk uzturēt īsus. Ir ieteicams izmantot taisnas nagu knaibles, lai izveidotu kārtīgu nagu formu un veiksmīgi izgrieztu ieaugušos nagus. Nags ir jānovīlē un jāatbīda, un jānogriež kutikula. Tas ir jādara ļoti rūpīgi, lai uzklātā nagu laka turētos ilgi.

Izmanto pēdu masku

Pēdu maska var pagarināt koptu kāju sajūtu, kas raksturīga pēc salona apmeklēšanas. Pēdas ilgāk saglabājas maigas, gludas. Ja esi pamanījusi, ka tavas kājas bieži vien paliek sausas, izmēģini mitrinošo masku, kas baros pēdas un saglabās zīdainu gludumu. Ja tās ir ļoti sausas un saplaisājušas, ieteicams izmantot skrubi un kāju vanniņas, kas sniegs papildus relaksāciju.

Vienmēr izmanto bāzi

Nepieļauj kļūdu un neaizmirsti par nagu bāzi, tās ir tikai papildus dažas minūtes, bet ļauj atbrīvoties no dzeltenā krāsas pigmenta, kas bieži vien rodas no tumšām nagu lakām. Vasarā vislabāk izmantot mitrinošo nagu bāzi. Bāze nodrošina arī nagu lakas ilgāku noturību un saķeri.

Uzklāj nagu laku

Šovasar ieteikts izvēlēties košos toņus. Nagu laku krāsu tendences svārstās no citrondezletnā līdz košiem mākslas darbiem. Ja tu dod priekšroku klasiskām lietām, bēša krāsa vienmēr būs modē. Nagu lakas uzklāšanas laikā neaizraujies. Labāk krāso vairākas reizes, bet plānā kārtiņā, katru lakas slāni kārtīgi nožāvējot, jo tā ir iespējams sasniegt vislabāko rezultātu.

Esi pacietīga

Lai darbs nebūtu veltīgs, esi pacietīga un izvairies no slēgtiem apaviem uzreiz pēc procedūras. Pirms uzvelc apavus ar slēgto purngalu nogaidi, kamēr nagi ir pilnībā nožuvuši. Ja arī tie liekas sausi, labāk pagaidīt divas stundas, lai nerastos krāsu pleķi uz svaigā pedikīra.

Nežēlo eļļu kutikulām

Kutikulu eļļa ir svarīga jebkuram veselīgam, spēcīgam nagam. Taču tā spēj atsvaidzināt arī pedikīru, novēršot sausumu. Pēc naga apstrādes ieteicams uzlikt eļļu, lai apstrādātās vietas kļūtu maigas, piepildītas ar vitamīniem.

Pedikīra atjaunošana

Veikt pedikīru mājas apstākļos ir viegli, taču jāapbruņojas ar pacietību. Ieteicams procedūru atkārtoti veikt ik pēc divām vai trīs nedēļām, lai uzturētu ne tikai skaistus nagus, bet nodrošinātu arī pēdu veselību.

  • Vairāk par pedikīru mājas apstākļos lasi šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!