Foto: Shutterstock
Kā liecina pētījumi, teju puse matu izkrīt mūsu pašu vainas dēļ – nepareizas kopšanas, nesaudzīgas veidošanas un citu faktoru rezultātā. Lai no tā izvairītos, iepazīsties ar trihologa Filipa Kingslija ieteikumiem, kas novērsīs matu apjoma zudumu un liks tiem izskatīties veselīgākiem.

Masāža

Lai veicinātu asinsriti un atbrīvotu galvas ādu no atmirušajām šūnām, regulāri masē galvas ādu, ar pirkstu spilventiņiem veicot apļveida kustības virzienā no pieres uz pakausi. To vari darīt gan matu mazgāšanas laikā, ieziežot tajos šampūnu, gan ikdienā – jebkurā gadījumā asinsrites stimulēšana nāks par labu gan galvas ādai, gan pašiem matiem, novēršot to izkrišanu.

Ķemmēšana

Ja ķemmēsi matus pavirši un neievērojot pareizu virzienu, izrausi krietni lielāku to daudzumu nekā tad, ja sāksi matus ķemmēt no to galiem, pakāpeniski virzoties augšup un saudzīgi atšķetinot sapinķerētās šķipsnas.

Matu žāvēšana

Mitri mati krietni vieglāk lūst un ļaujas kairinājumam. Tāpēc, tos žāvējot, dvieli saritini nevis ierastajā turbānā, bet maigi izspaidi matus, tos nosusinot, kā arī nekādā gadījumā neķemmē un neveido tos, pirms mati izžuvuši!

Saule

Matiem Saule kaitē gluži tāpat kā ādai, tāpēc, pirms dodies uz pludmali, ieklāj matos līdzekli, kas tos pasargās no kaitīgā starojuma! Tāpat parūpējies par matu drošību, velkot cepurīti, ja apmeklē solāriju!

Uzturs

Mati sastāv no olbaltumvielām, kā arī tie acīmredzami reaģē uz nesabalansētu un nepietiekamu uzturu, kļūstot vāji, trausli un sausi, kā arī sākot pastiprināti izkrist.

Novērs to, ēdot olbaltumvielām bagātus produktus ik dienas, kā arī neaizmirsti par vitamīnu un minerālvielu uzņemšanu!

Kaitīgi veidošanas līdzekļi

Lai matus nesausinātu, nelieto to veidošanā līdzekļus ar īpašu noturību. To sastāvā ir spirts, kas matiem kaitē, liekot tiem zaudēt mitrumu. To vietā centies izmantot produktu ar mitrinošu funkciju, kas savu uzdevumu, starp citu, pildīs ne mazāk labi.

Ūdens temperatūra

Ir normāli, ja dienā izkrīt 50 līdz 150 matu, kā arī tas bieži vien notiek dušā. Taču, lai samazinātu izkritušo matu daudzumu, izvairies no pārlieku karstas ūdens temperatūras – tas aizskalos galvas ādas dabiskās eļļas, liekot tām vēlāk izstrādāties pastiprināti, kas savukārt kaitē matu saknēm, izsaucot matu izkrišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!